Foto: Sputnik/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Omskas "Avangard", ko vada Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, savas mājas spēles gaidāmajā sezonā varētu aizvadīt Mitiščos vai Krasnojarskā, vēsta izdevums "Sport Ekspress".

Kā ziņojām, Omskas kluba mājas arēnā "Arena Omsk" konstatēti nopietni defekti, kas prasa nekavējoties aizvadīt rekonstrukcijas darbus, jo pastāv ēkas sabrukšanas risks. Izdevums ziņo, ka plaisas pamatos radījušas nesošo konstrukciju nobīdes.

Mitišču ledus arēna uzbūvēta 2005. gadā, un tajā ir 7500 skatītāju vietu. 2005. gadā šajā arēnā spēlēja Voskresenskas "Himik", ko vēlāk pārdēvēja par "Atlant". 2015. gadā šis klubs finansiālu iemeslu dēļ beidza pastāvēt un šobrīd Mitišču arēnu izmanto Krievijas Jaunatnes hokeja līgas klubs "Atlanti" un basketbola klubs "Himki".

Krasnojarskas "Platinum Arena" ir pilnīgi jauna arēna, kas uzbūvēta 2019. gada Universiādes vajadzībām. Šis sporta forums Krasnojarskā risināsies no 2. līdz 12. martam, kas varētu radīt problēmas ar KHL "play off" spēļu aizvadīšanu, ja Omskas "Avangard" tām kvalificēsies, jo datumu pārklājas.

Savukārt Mitišču arēnas izmantošanu ierobežo basketbola kluba spēļu grafiks.

Lēmums par arēnas izvēli Omskas "Avangard" jāpaziņo līdz 15. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!