Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" varētu vienoties par līgumsaistībām ar Zviedrijas hokeja leģendas Ulfa Samuelsona dēlu Filipu, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījis 13 mačus, ziņo portāls "sport-express.ru".

Filips Samuelsons izaudzis Ziemeļamerikā, kur pēc spēlēšanas Bostonas koledžas sastāvā Amerikas Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) viņš 2011./2012. gada sezonā debitēja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandas Vilksbāres-Skrentonas "Penguins" rindās. Aizsargs AHL kopā pavadījis astoņas sezonas, to laikā 512 mačos sakrājot 151 punktu (27+124) un 354 soda minūtes.

Savukārt augstākajā Ziemeļamerikas līgā Pitsburgas "Penguins" un Arizonas "Coyotes" komandu sastāvos aizsargs aizvadījis 13 spēles, neatzīmējoties ar rezultativitātes punktiem.

2019./2020. gada sezonā Samuelsons debitēja Eiropā. Zviedrs vispirms uz trim mačiem bija Oskara Cibuļska komandas biedrs "Hradec Karlove" vienībā Čehijas augstākajā līgā, bet sezonu noslēdza Zviedrijas čempionātā, pārstāvot "Leksands IF" vienību. Kluba labā Samuelsons guva septiņus punktus (1+6).

"Leksands" kluba rindās 28 gadus vecais sportists spēlēja pie sava tēva un galvenā trenera Ulfa Samuelsona, kurš ar "Penguins" komandu 1991. un 1992. gadā izcīnīja Stenlija kausu. Rupja spēlētāja slavu guvušais hokejists NHL aizvadīja 1080 mačus, kā arī pārstāvēja Zviedrijas izlasi 1998. gada Nagano olimpiskajās spēlēs.

Krievijas medijs ziņo, ka "Dinamo" vienība arī "pretendē" uz zviedru aizsargu Lukasu Ekestalu Jonsonu. 24 gadus vecais hokejists līdz 2017. gadam spēlēja Zviedrijas otrajā augstākajā līgā (Allsvenskan), bet tad divas sezonas pavadīja Turku TPS vienībā Somijas augstākajā līgā, kur viņš 116 spēlēs sakrāja 51 punktu (12+39).

Savukārt pagājušo sezonu Jonsons aizvadīja dzimtenē, "Farjestad BK" kluba labā 48 mačos sakrājot 16 punktus. Jonsona pārstāvētā komanda pirms sezonas pārtraukuma atradās otrajā pozīcijā, bet "Leksands IF" ar Samuelsoniem ieņēma 13. vietu 14 vienību konkurencē.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pēc 2019./2020. gada KHL sezonas beidzas līguma attiecības ar 21 hokejistu. Rīdzinieku sastāvu papildinās ar Kanādas centra uzbrucēju Krisu Desouzu, kurš 2019./2020. gada sezonu arī noslēdza Zviedrijā, vēstīja medijs "hockeynews.se".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!