Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A divīzijā nākamajā sezonā spēlēs 32 komandas, kas ir par trim vairāk nekā aizvadītajā, pirmdien apstiprināja līgas vadība.

Nākamās sezonas KHL un MHL dalībnieku vidū apstiprināta arī Slovākijas vienības Popradas "Lev" un tās jaunatnes komanda "Tatrskije volki".

Tāpat dalībai nākamās sezonas MHL turnīrā apstiprināta arī latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētās KHL Hantimansijskas "Jugra" komandas jaunatnes vienība un Stupino "Kapitan" komandas jaunatnes vienība.

Tāpat nākamajā sezonā MHL tiks izveidota arī otrā spēcīgākā jeb B divīzija, kuras dalībnieku skaits pagaidām vēl nav noteikts.

Oficiāli lēmumi un MHL gaidāmās sezonas reglamenta pieņemšana notiks otrdien paredzētajā līgas sēdē.

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Kā ziņots, B divīzijā nākamajā sezonā spēlēs arī Latvijas komanda "Rīga 2". Tās sastāvā plānots sapulcināt perspektīvākos Latvijas hokejistus 16 līdz 18 gadu vecumā, lai viņi varētu visas sezonas garumā sacensties ar saviem vienaudžiem no Krievijas.

Tagad "Dinamo" sistēmā ietilps jau četras komandas - Latvijas bērnu un jauniešu meistarsacīkstēs spēlējošā "Dinamo" vienība, MHL spēlējošās "Rīga" un "Rīga 2" komandas, kā arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošā Rīgas "Dinamo" vienība.

Pirmajā MHL sezonā līgā spēlēja 22 komandas, bet aizvadītajā sezonā tā paplašinājās līdz 29 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!