Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sensacionāli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otrajā kārtā pirmdien iekļuva Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētā vienība Jaroslavļas "Lokomotiv", kas no turnīra izslēdza pēdējo divu sezonu trofejas ieguvējus, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo".

Sērijas izšķirošajā, septītajā spēlē "Lokomotiv" spēja uzvarēt viesos regulārās sezonas čempionus Maskavas "Dinamo" ar 5:1 (2:0, 0:1, 3:0), visā sērijā gūstot panākumu ar 4-3. Spruktam un Rēdliham šajā cīņā pa rezultativitātes punktam, bet Maskavas "Dinamo" maču aizvadīja bez rokas savainojuma guvušā Mārtiņa Karsuma.

Asumiem bagātā un atmosfēras ziņā nokaitētā spēlē "Lokomotiv" izšķirošo pārsvaru ieguva pirmā perioda vidū, kad ar pusotras minūtes intervālu precīzi bija Aleksandrs Čerņikovs un Džefs Plets. Otrajā periodā, iznākot no sodīto spēlētāju soliņa, pretuzbrukumā aizskrēja Leonīds Komarovs, gūstot maskaviešiem pirmos vārtus un dodot cerības paglābties. Trešā perioda pirmajā minūtē Maskavas hokejistu kļūdu aizsardzībā izmantoja Sergejs Koņkovs, tādējādi atjaunojot "Lokomotiv" divu vārtu pārsvaru, bet četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām vairākumā pretuzbrukumā Koņkovs panāca jau 4:1. Spēles izskaņā Jegors Averins raidīja ripu tukšos vārtos

Sprukts un Rēdlihs mačā asistēja "Lokomotiv" otro vārtu guvumā. Visā mačā Sprukts nospēlēja 16:14 minūtes un izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī bloķēja metienu. Rēdlihs 17:24 minūšu laikā metienus pa vārtiem neizdarīja.

Atgādinām, ka Maskavas "Dinamo" iepriekšējā sērijas mačā zaudēja ar 0:6. Līdz ar to divās spēlēs maskavieši prata gūt tikai vienus vārtus, kamēr ielaida 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!