Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" aizvadītās sezonas uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs intervijā žurnālam "Klubs" izvairīgi komentējis savu iespējamo pārcelšanos uz citu līgas komandu, gan norādot, ka zināms solis savā attīstībā uz priekšu ir jāsper.

Līdz šim visplašāk runāts par Rēdlihs iespējamo pārcelšanos uz Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu. Rēdlihs no "Lokomotiv" komandas esot saņēmis piedāvājumu uz trim gadiem par četriem miljoniem dolāru (2,14 miljoniem latu), taču pats uzbrucējs nezina, "no kurienes viņa sakarā izpeldēja šis klubs".

"Godīgi sakot, nezinu, kā būs, bet dzīvē pārmaiņas ir vajadzīgas. Kaut kāds solis uz priekšu ir jāsper, kaut gan nezinu, vai tas ir solis," izteicies Rēdlihs, gan skaidri neatbildot, vai viņš šādām pārmaiņām ir gatavs. "Ja teikšu, ka esmu, tas zemtekstā nozīmēs, ka jau dodos projām."

"Krievijā spēlēt un sevi pierādīt ir daudz grūtāk. Pret tevi ir cita attieksme. Ja pāris spēlēs negūsti punktus, uzreiz var izsaukt - kas notiek? Tevi var atlaist. Bet, ja tu izej laukumā un sāc domāt, ka galvenais ir dabūt punktu, tad ir "čau". Vari sevi norakstīt. Spēlēt Krievijā psiholoģiski ir liels pārbaudījums, cik izturīgs esi," citēts uzbrucējs, kurš nav līdz galam pārliecināts, vai ir šādam pārbaudījumam piemērots. "Ja aizbraukšu uz Krieviju, tad jau redzēs. Tas ir arī liels izaicinājums. Dzīvē jauni izaicinājumi ir vajadzīgi. Var sanākt čābīgi, bet, ja neizdarīsi, neuzzināsi."

Rēdlihs izteicis, ka gadījumā, ja izvēlēsies klubu Krievijā, bez atalgojuma svarīgs būs arī trenera un pilsētas faktors, nenoliedzot, ka viņa ģimenei būtu sarežģīti pārcelties uz Krieviju.

"Būtu grūti, jo mēs ar sievu esam pieraduši pie Latvijas, savām mājām. Ja pārcelsimies, gan man, gan sievai ar mazo psiholoģiski būs ļoti grūti. Tad jau redzēs," piebilda uzbrucējs.

Rezumējot aizvadīto sezonu kluba rindās, Rēdlihs neslēpa, ka pirms tās sākuma bažījies, vai viņam izdosies spēle bez sava ierastā maiņas partnera Laura Dārziņa, kurš pagājušā gada vasarā pārcēlās uz Kazaņas "Ak Bars" komandu.

"Man arī bija bažas par to, kā būs. Pirmajos treniņos un spēlēs bija jocīgi, ka nav Laura. Maiņā kopā ar viņu jutos komfortabli. Taču centos spēlēt savu hokeju un lēnām pieradu. Veiksme bija manā pusē - viss sakrita īstajā brīdī un īstajā vietā. Kaut kas stāvēja man klāt. Mani salika kopā ar Jāni Spruktu un Mārtiņu Karsumu. Mums bija laba sadarbība," izcēla Rēdlihs.

Rēdlihs KHL regulārajā čempionātā aizvadīja visas 54 spēles, gūstot 13 vārtus un veicot 31 rezultatīvu piespēli. Rēdlihs kļuva par līgas septīto labāko rezultatīvo piespēļu autoru un 12.rezultatīvāko hokejistu. Savukārt septiņās Gagarina kausa spēlēs Rēdlihs guva divus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, kļūstot par izslēgšanas turnīra pirmās kārtas rezultatīvāko spēlētāju.

Kā ziņots, "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!