Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Jaroslavļas "Lokomotiv" pārstāvošais latviešu uzbrucējs Miķelis Rēdlihs ir sarūgtināts, ka neveikls treniņa laikā gūts savainojums viņam tagad ilgstoši liks noskatīties uz savas vienības spēlēm no malas, hokejists atklājis portālam "Just-hockey.ru".

Pagājušās nedēļas sestdienā Rēdlihs izlaida pirmo spēli pēc tam, kad "Lokomotiv" un Rīgas "Dinamo" sastāvā bija piedalījies 243 cīņās pēc kārtas. Tas bija līgas rekords.

Pēc pirmdienas mača, kurā "Lokomotiv" ar 4:2 pārspēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris", "Lokomotiv" galvenais treneris Toms Rovs atklāja, ka Rēdlihs nespēlēs aptuveni divus mēnešus.

"Vienā no treniņiem ripa neveiksmīgi man trāpīja pa ceļgalu. Vienmēr ir nepatīkami iedzīvoties tik muļķīgā savainojumā," portāls citē Rēdlihu.

Šādu pašu hokejista iespējamo prombūtni vēlāk aģentūrai LETA apstiprināja vienības preses sekretārs Vladimirs Malkovs, kurš paskaidroja, ka Rēdlihs treniņa laikā dienu pirms minētās spēles guva ceļgala locītavas traumu.

Divu mēnešu dīkstāvi prognozē arī komandas ārsti, kuri gan secinājuši, ka latvietis iedzīvojies kājas lūzumā.

"Vēlāk vēlreiz veiksim ceļgala rentgena uzņēmumus. Pēc tam arī konkrētāk varēs runāt par atveseļošanās aptuveno ilgumu," piebilst uzbrucējs. "Ceru, ka sliktākās prognozes nepiepildīsies."

Rēdlihs pašlaik nezina, kur noritēs viņa rehabilitācijas process.

Visas iepriekšējās KHL sezonās Rēdlihs spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā, bet "Lokomotiv" vienībai viņš pievienojās starpsezonā un līdz šim 11 cīņās guvis divus vārtus, kā arī izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Lokomotiv" ar 28 punktiem 14 spēlēs atrodas otrajā pozīcijā.

Kā ziņots, M.Rēdlihs pašlaik nav vienīgais traumētais KHL latviešu leģionārs. Jau kopš septembra vidus Kazaņas "Ak Bars" komandas sastāvā laukumā nav devies uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet aizsargs Oskars Bārtulis cirkšņa traumas dēļ izlaidis pēdējās trīs Doņeckas "Donbass" vienības spēles un nepiedalīsies arī nākamajos četros mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!