Foto: LETA
Brīdī, kad pilnībā noslēgusies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmā kārta, pirmo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfinālā spēkojās ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām piedzīvojot zaudējumu ar 3-4.

Miķelis Rēdlihs šajos septiņos mačos guva divus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles.

Otrajā vietā ar sešiem vārtiem un trijām rezultatīvām piespēlēm septiņos mačos atrodas "Torpedo" uzbrucējs Mihails Varnakovs, bet trešais ar pieciem vārtiem un trijām rezultatīvām piespēlēm ir Rēdliha maiņas partneris Jānis Sprukts.

Rezultatīvāko spēlētāju pirmajā trīsdesmitniekā atrodas arī trešais Rēdliha un Sprukta maiņas uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm ieņem 27.pozīciju.

Tāpat Miķelis Rēdlihs šobrīd ir labākais piespēļu dalītājs, bet Karsums šajā rādītājā ieņem 12.vietu.

Savukārt Sprukts ir trešais labākais vārtu guvējs.

Vēl Rēdlihs ar lietderības koeficientu +5 šajā statistikas rādītājā ieņem otro vietu, kamēr "Dinamo" kapteinim Sandim Ozoliņam ir trešais sliktākais lietderības koeficients -5.

Starp aizsargiem rezultatīvākais pagaidām ir Sanktpēterburgas SKA spēlētājs Kirils Koļcovs, kurš piecās spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis piecas piespēles, kamēr "Dinamo" pārstāvis Guntis Galviņš ar trijām piespēlēm septiņos mačos atrodas 13.pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" septiņās spēlēs vairākumu realizēja 19,2% gadījumu, kas ir septītais labākais rādītājs, bet mazākumā savus vārtus neskartus nosargāja vien 70,8% gadījumu, kas ir otrs sliktākais rādītājs.

Kā ziņots, Austrumu konferences pusfinālā Magņitogorskas "Metallurg" tiksies ar Latvijas izsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" komandu, bet latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars" tiksies ar regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Čeļabinskas "Traktor".

Kā ziņots, Austrumu konferences pusfinālu neizdevās sasniegt latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētajai Hantimansijskas "Jugra" komandai, kas ceturtdaļfinālā ar 1-4 zaudēja "Traktor".

Savukārt Rietumu konferences pusfināla pāros Sanktpēterburgas SKA komanda mērosies spēkiem ar Mitišču "Atlant" vienību, bet "Torpedo" hokejisti spēkosies ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!