Foto: F64

Latvijas hokejisti Miķelis Rēdlihs un Andris Džeriņš pagarinājuši līgumus ar Kontinentālās hokeja līgas (NHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", vēsta komandas preses dienests.

34 gadus vecais Rēdlihs Rīgas "Dinamo" sastāvā aizvadījis deviņas no 11 KHL sezonām. Viņš savā KHL karjerā aizvadījis 567 spēles, kurās guvis 115 vārtus un izdarījis 152 rezultatīvas piespēles.

2018./2019. gada KHL sezonā uzbrucējs piedalījās 57 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva septiņus vārtus un izdarīja 16 rezultatīvas piespēles, nopelnīja 34 soda minūtes un lietderības koeficentu -3, bloķēja 8 pretinieku metienus, izpildīja 17 spēka paņēmienus, 8 reizes pretinieki pret viņu pārkāpa noteikumus. Vidēji laukumā viņš pavadīja 17:52 minūtes.

Savukārt 31 gadu vecajam Džeriņam tieši nākamā sezona būs devītā Rīgas "Dinamo" komandā. Uzbrucējs KHL karjerā aizvadījis 317 spēles un tajās izcēlies ar 44 vārtiem, kā arī 35 rezultatīvām piespēlēm.

Aiviekstietis no 2016. līdz 2018. gadam pavadīja divas sezonas "Hradec Karlove" vienībā Čehijā, bet pirms pagājušās sezonas atgriezās mājās.

Aizvadītajā sezonā hokejists uz ledus kāpa visās 62 regulārā čempionāta spēlēs, kurās viņš atzīmējās ar 11 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Latvietis arī nopelnīja 40 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija -10. Vēl hokejista kontā 19 bloķēti metieni, deviņi spēka paņēmieni un desmit izprovocēti pretinieku spēka paņēmieni. Džeriņš vidēji laukumā pavadīja 14:25 minūtes.

Rīgas "Dinamo" turpina aktīvi komplektēt sastāvu, un aizvadītās nedēļas laikā komanda pagarinājusi līgumus ar vairākiem spēlētājiem, kā arī piesaistījusi leģionārus. Šajā starpsezonā klubs noslēdzis jaunus līgumus ar aizsargiem Kristapu Zīli, Kristapu Sotnieku, Uvi Balinski un Sergeju Gimajevu, kā arī uzbrucējiem Lauri Dārziņu, Emīlu Ģēģeri un Rihardu Mareni. Spēkā esošs līgums ir arī Oskaram Batņam un Frenkam Razgalam. Tāpat vienībai pievienojušies arī zviedri Jakobs Berglunds, Kristofers Berglunds un Davids Ulstrēms, kā arī amerikānis Bens Māršals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!