Foto: AP/Scanpix/LETA

Rīgas "Dinamo" hokejisti piektdien nebija pietiekami labi koncentrējušies Špenglera kausa mačam, kā rezultātā nācās ciest zaudējumu un no turnīra izstāties, secina rīdzinieku uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

"Dinamo" piektdien Davosā Špenglera kausa izcīņas spēlē par vietu turnīra pusfinālā ar rezultātu 1:4 (1:1, 0:1, 0:2) zaudēja Latvijas izlases hokejistu Oskara Cibuļska un Andra Džeriņa pārstāvētajai Čehijas vienībai Hradeckrālovas "Mountfield".

"Ļoti nepatīkams zaudējums. Jau ar pirmajiem uzbrukumiem nekas mums neizdevās. Nebijām pietiekami koncentrējušies un nepildījām treneru uzstādījumus. Rezultāts ir neapmierinošs," "Dinamo" citē Rēdliha teikto.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva tieši Rēdlihs.

"Visu darbu izdarīja Miks Indrašis. Man atlika mierīgi ievadīt ripu vārtos," "Dinamo" kapteini lielīja Rēdlihs.

Turnīrs norisinās Šveices pilsētā Davosā, kas atrodas pusotru kilometru virs jūras līmeņa.

"Augstienē spēlēt varbūt ir citādāk vai grūtāk. Bet tas noteikti nevar būt attaisnojums, jo pretiniekam arī bija šādi apstākļi," skaidroja Rēdlihs.

Džeriņš "Mountfield" komandā spēlē otro sezonu, bet Cibuļskim šī Čehijas klubā ir pirmā sezona, abiem diviem pirms tam ilgstoši pārstāvot Rīgas "Dinamo" vienību.

"Ar viņiem satikāmies un parunājāmies. Laukumā gan kaut kā viņus nemanīju, mūsu ceļi kaut kā nešķērsojās. Visticamāk, vienkārši neredzēju, jo laukumā jau draugi mēs neesam. Uzvārdus pirms spēka paņēmiena neviens nelasa," atzīmēja Rēdlihs.

"Mountfield" sestdien pusfinālā tiksies ar Kanādas izlasi.

Rīgas "Dinamo" Špenglera kausa piedalījās otro reizi. Debija bija 2011.gadā, kad rīdzinieki tika līdz finālam, taču toreiz izšķirošajā spēlē Pekas Rautakallio trenētā komanda zaudēja turnīra saimniekiem "Davos" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!