Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien, 8.septembrī, Minskas ledus arēnā notika piemiņas pasākums - aizlūgums par traģiski bojā gājušajiem Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistiem.

Ceturtdien paredzētās Jaroslavļas "Lokomotiv" un Minskas "Dinamo" spēles laikā Minskas ledus arēnā notika piemiņas pasākums, pieminot aviokatastrofā bojā gājušos Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistus. Tribīnes bija pārpildītas - uz šo pasākumu, izskatās, ieradās visi līdzjutēji, kas bija iegādājušies biļetes uz paredzēto maču. Daudzi bija atnesuši ziedus, tribīnēs bija atbalsta plakāti un arī pa kādam "Lokomotiv" atribūtam - šalles, krekli, cepures. Emocionālajā pasākumā cilvēki netaurējās paust savas izjūtas - raudāja gan sievietes, gan vīrieši.

Sēru pasākumā piedalījās Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kā arī Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs. Pieminēt boja gājušos sportistus un trenerus kopā ar Baltkrievijas līdzjutējiem ledus arēnā ieradās arī vairāki Minskā akreditētie vēstnieki no valstīm, kuru pilsoņi gāja bojā lidmašīnas katastrofā – Krievijas, Čehijas, Slovākijas, Zviedrijas un Latvijas.

Kā zināms, trešdien trešdien, 7.septembrī, neilgi pēc pacelšanās nogāzās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" lidmašīna un katastrofā gājuši bojā 43 cilvēki, tostarp Latvijas hokeja izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš. Komanda devās uz Baltkrievijas galvapsilsētu Minsku, kur bija jānotiek viņu KHL sezonas pirmajai spēlei.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!