Foto: DELFI

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Iepriekšējās sezonas čempione SKA pirmo reizi šosezon cietusi divus zaudējumus pēc kārtas. Kopumā Sanktpēterburgas hokejisti šosezon zaudējuši tikai piecos no 42 mačiem.

Komandas otrajā periodā apmainījās ar vārtu guvumiem, SKA rindās precīzi metot Iļjam Kovaļčukam, bet "Dinamo" komandā ar precīzi metienu izceļoties amerikānim Džekam Skilam. Trešā perioda vidū Dmitrijs Korobovs izvirzīja vadībā viesus, bet trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Kovaļčuks panāca neizšķirtu. Pamatlaikā un pēc tam arī pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija, kurā ar 2:1 pārāki bija viesi, uzvaras "bullīti" iemetot Skilam.

Tikmēr 12. uzvaru pēc kārtas svinēja Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

CSKA hokejisti nav zaudējuši kopš 5. novembra. Maskavieši pēdējās 17 spēlēs izcīnījuši 16 uzvaras.

Savukārt septīto uzvaru pēdējās astoņās spēlēs izcīnījusi Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) pārspēja Maskavas "Spartak".

Tikmēr piecu uzvaru sērija pārtrūkusi iepriekšējās sezonas vicečempionei Magņitogorskas "Metallurg", kas viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" hokejistiem. Uzvaras "bullīti" mājiniekiem iemeta Aleksejs Kopeikins.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 108 punktiem 42 mačos ir SKA, kas vienīgā no līgas komandām jau nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā, bet ar 96 punktiem seko Maskavas CSKA. Savukārt vēl par 13 punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 71 punktu ir piektā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība ar 65 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 35 punktiem 42 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot piecus punktus. Latvijas klubs pašlaik par diviem punktiem apsteidz Austrumu konferences un visas līgas vājāko komandu Hantimansijskas "Jugra".

Tikmēr Austrumu konferencē vienvadībā ar 79 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 69 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr 73 punkti ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontos.

Aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 48 punktiem ir 11. pozīcijā. Tikmēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 45 punktiem atrodas vienu vietu zemāk, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā, ar 36 punktiem ir vēl viena aizsarga Kristapa Sontieka pārstāvētā Toljati "Lada", kuru stūrē Artis Ābols ar asistentu Viktoru Ignatjevu.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!