Foto: RIA Novosti/Scanpix

Divus vārtus iemetot Sergejam Mozjakinam, piektdien Magņitogorskas "Metallurg" komanda pārņēma vadību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijā.

Sērijas piektajā mačā "Metallurg" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzveica Maskavas CSKA, sērijā līdz četrām uzvarām pārņemot vadību ar 3-2.

Šajā mačā rezultāts tika atklāts vien 45.minūtē, kad CSKA vienību vadībā izvirzīja Romāns Ļubimovs. Tomēr desmit minūtes vēlāk Mozjakins panāca izlīdzinājumu 1:1, bet vēl pēc desmit minūtēm Mozjakins arī nodrošināja viesiem uzvaru, kad pagarinājumā izcēlās ar raidījumu no ļoti asa leņķa.

Sērijas sestā spēle, kas var kļūt par noslēdzošo sērijā, svētdien tiks aizvadīts Magņitogorskā.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajos divos mačos CSKA laukumā abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā cīņā pārliecinošu panākumu ar 5:1 guva CSKA, bet otrajā cīņā sestdien "Metallurg" revanšējās ar 2:1. Savukārt pirmajā mačā Magņitogorskā pirmdien CSKA uzvaru ar 3:2 panāca pagarinājumā, bet trešdien mājinieki "Metallurg" revanšējās pretiniekiem ar 1:0.

CSKA hokejisti, kuri Gagarina kausa finālā spēlē pirmo reizi, šosezon 18 izslēgšanas turnīra spēlēs ir zaudējuši tikai četras reizes, bet "Metallurg" vienība 21 mačā piedzīvojusi sešas neveiksmes.

Magņitogorskas komanda Gagarina kausa finālā spēlē otro reizi kluba vēsturē. Pirms diviem gadiem tā pārspēja Prāgas "Lev", iegūstot kāroto trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!