Foto: RIA Novosti/Scanpix

Magņitogorskas "Metallurg" komandas uzbrucējs Sergejs Mozjakins trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas noslēguma pasākumā saņēmis "Zelta nūjas" balvu, kas pienākas sezonas regulārā čempionāta vērtīgākajam hokejistam.

Aprīlī Mozjakins palīdzēja "Metallurg" komandai izcīnīt Gagarina kausu, kļūstot par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņš septiņos mačos pret Čehijas klubu Prāgas "Lev" guva sešus vārtus un izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Mozjakins aizvadītās sezonas regulārā čempionāta 54 spēlēs guva 34 vārtus un veica 39 rezultatīvas piespēles, kļūstot par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Savukārt 21 Gagarina kausa spēlē viņš iekrāja 13 vārtus un 20 piespēles, atkal kļūstot par rezultatīvāko turnīrā.

Tāpat Mozjakins saņēmis turnīra labākā vārtu guvēja un rezultatīvākā spēlētāja balvas, bet viņa komandas biedrs Jans Kovāržs no Čehijas saņēma balvu kā labākā lietderības koeficienta īpašnieks.

Par turnīra rezultatīvākā aizsarga balvas ieguvēju kļuva Kirils Koļcovs no Ufas kluba "Salavat Julajev", bet par labāko vārtsargu kļuva Vasīlijs Košečkins no "Metallurg", kura treneris Maiks Kīnens tika atzīts par labāko savā arodā.

Pie balvas tika arī nu jau bijušais Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" aizsargs Mets Robinsons, kurš kopā ar Mozjakinu saņēma "Džentelmenis uz ledus" apbalvojumu. Tas pienākas spēlētājam, kurš demonstrē gan augstu meistarību, gan džentelmeņa uzvedību uz ledus. Robinsons 61 spēlē iekrāja vien 14 noraidījuma minūtes, uzrādot pozitīvu lietderības koeficientu +17.

Pirmajās trijās KHL sezonās triumfēja Austrumu konferences komandas Kazaņas "Ak Bars" (divreiz) un "Salavat Julajev", bet iepriekšējās divās sezonās sacensībās labākā bija Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas arī šosezon triumfēja regulārajā turnīrā, bet Gagarina kausā nepārvarēja pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!