Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) sociālajā vietnē "Twitter" paudusi viedokli pret Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" dalību Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

"Es ceru, ka beidzot runas par sportu (jā, arī mūziku), kas "it kā" nesaistīts ar politiku, beigsim," raksta Muižniece. "Jā, es īpaši gribu izcelt Rīgas "Dinamo" un to, ka šis "stāsts" par dalību "Krievijas atklātajā čempionātā" jābeidz pavisam."

Jautājumu par kluba nākotni "Dinamo" vienības padomes priekšsēdētājam Jurim Savickim otrdien uzdeva Latvijas Radio. Savickis par to izteicās nekonkrēti.

"Es pagaidām to nekomentēšu," atbildēja Savickis. "Paskatīsimies, kas notiek. Notiks padomes sēde, un tad jau redzēsim."

Kluba vadītājam arī taujāts par notikumiem Ukrainā un Helsinku "Jokerit" fanu kluba izteikto prasību komandai izstāties no KHL čempionāta. Savickis atbildējis, ka viņš nevēlas par šo tēmu sniegt komentāru, un tūlīt pēc tam pārtraucis telefonsarunu, sociālajā vietnē "Twitter" raksta Latvijas Radio žurnālists Mārtiņš Kļavenieks.

Ziņots, ka Helinsku "Jokerit" fanu kluba "Eteläpääty ry" valde pieprasījusi tūlītēju komandas izstāšanos no KHL čempionāta, uzsverot, ka kluba turpmākā dalība šajā turnīrā radīs klubam neizmērojamu postu.

Helsinku komandai 1. martā jāsāk dalība KHL čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā, savukārt Rīgas "Dinamo" komandai sezona noslēgusies pēdējā, 12. vietā Rietumu konferencē.

"Dinamo" komanda tika atjaunota pirms 2008./2009. gada sezonas, un KHL čempionātā piedalījusies jau 14 sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!