Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2020./2021. gada sezonā uzstādījis jaunu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) antirekordu, gūstot vismazāk kopvērtējuma punktus. Vidēji spēlē rīdzinieki izcīnīja mazāk nekā 0,5 punktus, tomēr vismazāk izcīnīto uzvaru ziņā "Dinamo" nepalika pēdējā vietā KHL vēsturē. Atskatoties uz sezonu, ir pamatīgi jāmeklē, lai ieraudzītu kaut ko pozitīvu.

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra pirms pēdējās spēles šajā sezonā intervijā "TV3 Sport" sacīja, ka sezona bija murgs. "No savas pieredzes varu pateikt, ka tas bija neliels murgs", atzina Skudra.

Rīgas "Dinamo" jau pirms sezonas saskārās ar grūtībām, jo budžets un treneris tika apstiprināts pēdējā brīdī. Īso sagatavošanās posmu ietekmēja Covid-19 ierobežojumi, sezonas laikā komandā bija divi saslimšanas uzliesmojumi. Kad viss tas tika pārvarēts, sezona jau bija izgāzta un pie spēles laika tika jaunie hokejisti.

"Sausā" statistika

Rīgas "Dinamo" aizvadīto sezonu noslēdza ar vismazāko punktu skaitu KHL vēsturē, 60 spēlēs gūstot tikai 28 punktus. Tomēr Jekaterinburgas "Avtomobiļist" 2012./2013. gada sezonu noslēdza ar 35 punktiem. Līdz 2018./2019. gada sezonai KHL par uzvaru pamatlaikā piešķīra trīs punktus, bet tagad – divus. Pārrēķinot "Avtomobiļist" iegūtos punktus pašreizējā punktu skaitīšanas sistēmā, arī Jekaterinburgas komanda sezonu noslēdza ar 28 punktiem. Tiesa, tajā sezonā komandas aizvadīja 52 spēles, nevis 60. Taču arī "Dinamo" nenospēlēja 60 spēles, četros mačos tika piespriesti tehniskie zaudējumi, jo Covid-19 dēļ komanda nevarēja savākt sastāvu mačam. Kopumā rīdzinieki šosezon tika pie deviņām uzvarām, bet jekaterinburgieši togad uzvarēja astoņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!