Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aleksejs Murigins, Mets Robinsons un Sergejs Mozjakins ceturtdien nosaukti par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) septembra labākajiem spēlētājiem.

Šosezon lielisku sniegumu demonstrējošais Murigins nosaukts par mēneša labāko vārtsargu. Viņš septembrī piedalījās piecos mačos, četras reizes laukumu atstājot nepārspēts. Vārtsargs atvairīja 98% metienu un ielaida vidēji 0,4 vārtus.

Murigins ripu savos vārtos nav ielaidis jau 266 minūtes un desmit sekundes, kas ir jauns līgas rekords, turklāt sērija vēl turpinās. Iepriekšējais KHL rekords, kas bija 237 minūtes un 35 sekundes, arī piederēja "Lokomotiv" vārtsargam - Kērtisam Senfordam, kurš martā paziņoja par profesionālās karjeras beigām.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" komandas leģionārs Mets Robinsons nosaukts par mēneša labāko līgas aizsargu. Septembrī viņš 11 spēlēs guva sešus vārtus un izpildīja piecas rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +6. Vidēji mačā Robinsons laukumā pavadīja 23 minūtes un 38 sekundes. Vienā no mačiem viņš guva uzvaru nesošos vārtus, bet vēl vienā izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

Savukārt šī brīža līgas rezultatīvākais spēlētājs Mozjakins no Magņitogorskas "Metallurg" nosaukts par septembra labāko uzbrucēju. Viņš šajā laikā 11 cīņās guva deviņus vārtus un izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles, vienā no mačiem izceļoties ar "hat-trick", bet reizi gūstot divus vārtus cīņā.

Tāpat Mozjakins septembrī arī guvis divus uzvaru nesošos vārtus.

Par labāko jauno spēlētāju atzīts Novokuzņeckas "Metallurg" komandu pārstāvošais Romāns Manuhovs, kurš septembrī 13 spēlēs izpildīja piecas rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +4. Vidēji mačā 21 gadu vecais aizsargs uz ledus pavadīja 18 minūtes un 33 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!