Foto: AFP/Scanpix/LETA
Sakarā ar gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm nākamajā Kontinentālajā hokeja līgas (KHL) sezonā tiks veikts trīsreiz vairāk dopinga testu.

Pagājušajā gadā Krievijas Antidopinga aģentūra KHL spēļu laikā veikusi 344 dopinga pārbaudes, bet gaidāmajā sezonā plānotas aptuveni 1000 pārbaudes.

"Klubi ne tikai piekrituši šiem noteikumiem, bet pat sniegs finansiālu atbalstu projektam," izteicies KHL Medicīnas centra vadītājs Eduards Bezuglovs.

"Arī 300 pārbaudes tādam turnīram nav maz, jo pārbaudes tiek veiktas katrā piektajā mačā," izteicies Bezuglovs. "Tomēr tagad plānojam veikt kontroli pēc katra līgas mača."

Līdz šim skaļākais KHL dopinga skandāls izskanēja pagājušā gada Gagarin akausa izcīņas finālsērijas laikā, kad Omskas "Avangard" spēlētājam Antonam Belovam tika konstatētas pozitīvas analīzes. Dopinga analīzes tika ņemtas pēc sērijas ceturtā mača, kurā "Avangard" uzvarēja un pārņēma vadību sērijā ar Maskavas "Dinamo" ar rezultātu 3-1. Pēc tam Omskas komanda zaudēja nākamajās trijās sērijas cīņās pēc kārtas.

Nedaudz vēlāk Belovam tika piespriesta trīs mēnešu diskvalifikācija, kas jau noslēgusies, un līdz ar to viņš izlaida vien šos trīs finālsērijas mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!