Foto: F64

Latvijas vārtsargu trenera Sergeja Naumova pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Mitišču "Atlant" ceturtdien regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) uzvarēja latviešu speciālista Pētera Skudras vadīto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

Katrā no trešdaļām gūstot pa vieniem vārtiem, "Atlant" komanda cīņas gaitā izvirzījās vadībā ar 3:0, kad divreiz izcēlās zviedrs Andrēass Engkvists, bet reizi precīzs bija Oļegs Jašins. Septiņas minūtes pirms cīņas beigām viesiem vienus vārtus atguva poļu tautības Kanādas hokejists Vojteks Voļskis.

"Torpedo" komandai šis bija pirmais zaudējums pēc divu uzvarētu spēļu sērijas, bet "Atlant" guva savu pirmo panākumu trīs mačos.
Citviet otro uzvaru divu dienu laikā pār Kazahstānas klubu Astanas "Baris", kuru no ceturtdienas pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, izcīnīja Vladivostokas "Admiral" komanda, esot pārāka savā laukumā ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1).

"Admiral" komanda, kur par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, pirms tam sezonu bija sākusi ar četriem zaudējumiem.
Ar deviņiem punktiem sešās spēlēs "Torpedo" ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma piekto vietu, bet "Atlant" ar astoņiem punktiem atrodas septītajā pozīcijā.

Ar astoņiem punktiem šajā konferencē astoto vietu ieņem Latvijas klubs Rīgas "Dinamo".

Austrumu konferencē "Baris" ar 11 punktiem astoņos mačos ieņem piekto vietu, bet "Admiral" ar sešiem punktiem sešās cīņās atrodas 12.pozīcijā.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!