Foto: F64

Latvijā labi pazīstamā slovāku speciālista Jūliusa Šuplera vadītajam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas klubam Doņeckas "Donbass" ir ļoti spēcīga vārtsargu līnija, uzskata vienības jaunais vārtsargu treneris Sergejs Naumovs.

Kā ziņots, bijušais Latvijas izlases vārtsargs Naumovs ar "Donbass" komandu parakstījis līgumu uz vienu gadu.

"Pēdējās trīs sezonas strādāju par vārtsargu treneri Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlasē. Piedāvājums kļūt par "Donbass" vārtsargu treneri nāca no Šuplera, ar kuru kopā nostrādāju trīs sezonas," Naumovs norādīja "Donbass" kluba oficiālajā mājaslapā publicētajā intervijā. "Pirmajā gadā es vēl pats spēlēju, bet nākamos divus gadus strādāju kā treneris. Mans līgums ar Rīgas "Dinamo" beidzās. Ar pašreizējo kluba galveno treneri Peku Rautakallio mums saglabājušās labas attiecības. Iespējams, ka viņš vēlējās mani atstāt Rīgas "Dinamo", taču tas ir bizness."

"Kaut kādi piedāvājumi ir visu laiku, un viss periodiski mainās. Rīgas "Dinamo" uzaicināja citu speciālistu, un tā ir parasta darba situācija," atzina Naumovs. "Pēc šāgada pasaules čempionāta aizbraucu uz Ameriku, kur uzzināju par "Donbass" komandas interesi. Doņeckā bija pagājušajā gadā, kad Rīgas "Dinamo" šeit spēlēja pārbaudes turnīrā, tāpēc ar "Donbass" komandu esmu pazīstams."

"Šobrīd notiek pirmssezonas sagatavošanās posms, tāpēc novērtēt "Donbass" vārtsargu pašreizējo līmeni ir pāragri. Zinot viņus pēc uzvārdiem un līdzšinējiem sasniegumiem, varu apgalvot, ka vārtsargu līnija "Donbass" komandai ir ļoti nopietna," secināja Naumovs. "Par viņu meistarības līmeni šaubu nav - to viņi ir pierādījuši ar savu spēli."

"Zviedrs Ēriks Ersbergs ir izcīnījis Gagarina kausu Ufas "Salavat Julajev" sastāvā, bet Slovākijas valstsvienības vārtsargs Jāns Laco kļuva par šī gada pasaules čempionāta labāko vārtsargu. Esmu sekojis viņu darbībām vārtos," piebilda Naumovs.

Kā ziņots, par Naumova aizvietotāju vārtsargu trenera amatā Rīgas "Dinamo" komanda nolīgusi somu speciālistu Miku Tarvainenu.

Gaidāmajā KHL sezonā "Donbass" hokejisti spēlēs vienā divīzijā ar Rīgas "Dinamo", čempionvienību Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un Čehijas vienību Prāgas "Lev".

Šīs komandas cīnīsies Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!