Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Helsinku "Jokerit" vārtus vairākus mačus nav sargājis Jānis Kalniņš, tomēr savainojumu guvušais Latvijas vārtu vīrs esot atgriezies komandas treniņos un drīzumā varētu atgriezties laukumā.

"Jokerit" vienība svētdien, 1. martā, Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēļu pirmajā mačā ar 6:0 savā laukumā sagrāva Jarosļavas "Lokomotiv", bet Kalniņš nebija pat iekļauts spēles pieteikumā. Laukumā latvietis nav devies kopš 13. februāra, kad "Jokerit" ar 4:3 izcīnīja uzvaru pret Jekaterinburgas "Avtomobilist". Pēdējo reizi mača pieteikumā Kalniņš bija vien 15. februārī.

Pēdējos piecus regulārās sezonas mačus un pirmo izslēgšanas spēli vārtos aizvadīja Anti Niemi, kurš šosezon stājies vārtos 20 spēlēs, atvairījis 88,72% pretinieku metienus un vidēji spēlē ielaidis 3,04 ripas.

Pēc svētdien gūtās uzvaras "Jokerit" galvenais treneris Lauri Marjameki asprātīgi atbildēja uz žurnālistu jautājumu par Kalniņu, norādot, ka viņš ir kopā ar komandu ģērbtuvēs. Treneris gan neko vairāk neteica par Kalniņa iespējamo atgriešanos vārtos.

Somijas interneta medijs "mtvuutiset.fi" dienu pirms mača pret "Lokomotiv" publicēja rakstu, kurā komandas treneris Kalniņa stāvokli raksturoja kā labu, un atklāja, ka latvietis iepriekš aizvadījis individuālus treniņus, taču tagad atgriezies komandā.

28 gadus vecais Kalniņš šosezon bijis stabils Helsinku kluba pirmais numurs, vārtos stājoties 47 mačos, kuros tika galā ar 92,01% metieniem, vidēji ielaižot 2,14 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!