Foto: Itar-Tass/Scanpix

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas komandas Astanas "Baris" galvenais treneris Andrejs Nazarovs atvainojies "lieliskajai Tālo Austrumu publikai" par saviem žestiem, kas viņam maksājis ar sešu spēļu diskvalifikāciju.

au vēstīts, ka regulārā čempionāta mačā trešdien "Baris" izbraukumā ar 2:3 piekāpās Vladivostokas "Admiral" hokejistiem, bet atklātu neapmierinātību ar tiesnešu darbību Nazarovs izrādīja pašā pamatlaika izskaņā, rādot aizskarošus žestus gan tiesnešu, gan skatītāju virzienā. Tāpat speciālists tiesnešu virzienā meta pudeli un dvieli.

"Nožēloju, ka pievīlu savu komandu. Emocijas nebūt neradās uz līdzenas vietas, taču cita lieta ir tā, ka lietoju žestus, kurus nepienāktos redzēt sievietēm un bērniem," Krievijas medijos citēts Nazarovs. "Atvainojos tiem lieliskajiem Tālo Austrumu līdzjutējiem, kurus šie žesti aizskāra."

Par savu rīcību treneris vēlāk tika sodīts ar sešu spēļu diskvalifikāciju, no kurām vienu jau izcietis.

"Tobrīd uzskatīju, ka tā bija vienīgā izeja no situācijas. Notikušais uz komandu nekādas sekas neatstās, bet mana trenera karjera ir manis paša stāsts," piebildis Nazarovs. "Esam panākuši, ka "Baris" tagad ir pati apspriestākā līgas komanda. Tagad mums jāpanāk, lai kļūstam par pašu rezultatīvāko."

Astanas klubs pašlaik ar 11 punktiem astoņās spēlēs ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!