Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 12.martā, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) bigbends Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv " izslēgšanas spēles starplaikā "Arēnā Rīga" izpildīs dziesmas "Fanfaras hokejam" pirmatskaņojumu, tādejādi uzmundrinot hokeja fanus un atbalstot hokejistus.

Rīgas "Dinamo" vadība, noklausoties dziesmas "Fanfaras hokejam" ierakstu, uzaicināja NBS bigbendu un solistu Ediju Šnipki izpildīt dziesmu spēles starplaikā.

Veltījumu Rīgas "Dinamo" hokejistiem uzrakstījis komponists Aleksandrs Kublinskis un aranžējis NBS orķestra priekšnieks un galvenais diriģents pulkvežleitnants Dainis Vuškāns. Dziesmu "Fanfaras hokejam" izpildīs NBS bigbends un solists Edijs Šnipke.

"Gatavojot šo dziesmu, ir ieguldīts liels darbs, sadarbojoties komponistam, aranžētājam un solistam. Ceru, ka hokejisti un līdzjutēji novērtēs dziesmu un tā varētu kļūt par jaunu hokeja himnu," uzskata diriģents.

Plānots, ka dziesma tiks atskaņota arī HK Rīgas "Dinamo" sezonas noslēguma pasākumā, kā arī NBS bigbenda koncerta programmās.

NBS bigbends tika izveidots 2009.gada septembrī pēc Jūras spēku orķestra reorganizācijas, izveidojot jaunu radošo kolektīvu. NBS bigbenda kodolu veido mūziķi no bijušā Sauszemes spēku orķestra un Jūras spēku orķestra. NBS bigbends ir sagatavojis vairākas koncertprogrammas, kuras atskaņotas dažādās Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!