Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavas CSKA komanda svētdien ielaida divus vārtus pamatlaika beigās, tomēr tāpat panāca septīto maču Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijā.

Sestajā spēlē CSKA viesos ar 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Magņitogorskas "Metallurg" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām panākot izlīdzinājumu 3-3.

Šajā mačā pirmajās divās trešdaļās viesi guva pa vieniem vārtiem, kad izcēlās Mihails Juņkovs un Ivans Telegins. Tomēr Magņitogorskas hokejisti nepadevās - vispirms 55.minūtē Kriss Lī samazināja deficītu līdz 1:2, bet 63 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu panāca Jans Kovāržs, kurš izcēlās no vārtu priekšas, pielabojot Sergeja Mozjakina raidījumu.

Kaut "Metallurg" hokejistiem bija iespējams jau pamatlaikā izraut uzvaru, komandām nācās spēlēt pagarinājumu. Tajā viss izšķīrās jau otrajā minūtē, kad Juņkovs guva savus otros vārtus mačā un izrāva CSKA vienībai uzvaru.

Sērijas izšķirošais, septītais, mačs nākamajā otrdienā tiks aizvadīts Maskavā.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajos divos mačos CSKA laukumā abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā cīņā pārliecinošu panākumu ar 5:1 guva CSKA, bet otrajā cīņā sestdien "Metallurg" revanšējās ar 2:1. Savukārt pirmajā mačā Magņitogorskā pirmdien CSKA uzvaru ar 3:2 panāca pagarinājumā, trešdien mājinieki "Metallurg" revanšējās pretiniekiem ar 1:0, bet piektdien Magņitogorskas komanda uzvarēja pagarinājumā ar 2:1 un pirmoreiz sērijā pārņēma vadību.

CSKA hokejisti, kuri Gagarina kausa finālā spēlē pirmo reizi, šosezon 19 izslēgšanas turnīra spēlēs ir zaudējuši tikai četras reizes, bet "Metallurg" vienība 22 mačos piedzīvojusi septiņas neveiksmes.

Kā zināms, CSKA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-0 uzvarēja Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, pēc tam konferenču pusfinālā ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē latvieši Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet Rietumu konferences finālsērijā ar 4-0 uzvarēja pērnā gada Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA.

Tikmēr "Metallurg" izslēgšanas spēles sāka ar 4-2, uzvarot Jekaterinburgas "Avtomobilist", tad ar 4-1 pārspēja Novosibirskas "Sibirj", bet Austrumu konferences finālā ar 4-1 uzveica Ufas "Salavat Julajev".

Magņitogorskas komanda otro reizi kluba vēsturē spēlē Gagarina kausa finālā, kurā pirms diviem gadiem pārspēja Prāgas "Lev" vienību no Čehijas, iegūstot kāroto trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!