Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēles sastāva otrajos pieciniekos, ko noteikuši žurnālisti, nav iekļauts neviens Latvijas spēlētājs, pavēstījusi līga.

Žurnālistu balsojumā populārākais bijis Minskas "Dinamo" līderis Džonatans Čīčū, kurš atzīmēts trešdaļā biļetenu. Tāpat Rietumu konferences sastāvā iekļuvuši vārtsargs Staņislavs Gaļimovs (Maskavas CSKA), aizsargi Ņikita Zaicevs (CSKA) un Andrejs Mironovs (Maskavas "Dinamo"), kā arī uzbrucēji Artēmijs Panarins (Sanktpēterburgas SKA) un Vojteks Voļskis (Ņižņijnovgorodas "Torpedo").

Tikmēr Austrumu konferences sastāvā pēc žurnālistu balsojuma iekļuvuši vārtsargs Jakubs Kovāržs (Jekaterinburgas "Avtomobilist"), aizsargi Patriks Herslijs (Novosibirskas "Sibirj") un Iļja Ņikuļins (Kazaņas "Ak Bars"), kā arī uzbrucēji Deniss Paršins (Omskas "Avangard"), Dmitrijs Kugriševs ("Sibirj") un Naidžels Douss (Astanas "Baris").

Kā ziņots, Zvaigžņu spēles sākumsastāvā pēc līdzjutēju balsojuma tika iekļauti trīs spēlētāji no iepriekšējās sezonas sacensību čempiones Magņitogorskas "Metallurg".

Austrumu konferences sākumsastāvā nokļuva Magņitogorskas vienības aizsargs Kriss Lī, kā arī uzbrucēji Sergejs Mozjakins un Daniss Zaripovs. Tāpat sastāvā iekļuva "Ak Bars" uzbrucējs Sergejs Kosticins, Ufas "Salavat Julajev" aizsargs Kirils Koļcovs un "Avangard" vārtsargs Konstantīns Baruļins.

Tikmēr Rietumu konferences sākumsastāvā iebalsoti vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko (Maskavas "Dinamo"), aizsargi Niks Beilens (Minskas "Dinamo") un Raiens Gundersons (Helsinku "Jokerit"), kā arī uzbrucēji Aleksandrs Radulovs (CSKA), Iļja Kovaļčuks (SKA) un Stīvs Mozess ("Jokerit").

Kā vēsta līga, visvairāk balsu saņēmis sacensību rezultatīvākais spēlētājs Radulovs, par kuru nobalsots 20 638 reizes. Savukārt Austrumu konferencē pie 18 250 balsīm ticis Koļcovs un tikai par deviņām balsīm apsteidzis Mozjakinu.

Jerjomenko, Radulovs, Kovaļčuks, Koļcovs, Mozjakins un Zaripovs Zvaigžņu spēles sākumsastāvā bija arī pērn.

Šīs sezonas KHL Zvaigžņu spēle norisināsies 25.janvārī Sočos, savā starpā sacenšoties Rietumu un Austrumu konferences komandām.

Pārējo divu maiņu sastāvi tiks noteikti vēlāk.

Pirmā KHL Zvaigžņu spēle notika Maskavā, Sarkanajā laukumā, otrā tika aizvadīta Minskā, trešā notika Sanktpēterburgā, bet ceturtā 2012.gadā - Rīgā. Savukārt piektajā KHL sezonā Zvaigžņu spēli aizvadīja Čeļabinskā.

2013./2014. gada sezonā Zvaigžņu spēle norisinājās Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, turklāt tajā ar vārtu guvumu izcēlās arī Sandis Ozoliņš, palīdzot Rietumu izlasei ar 18:16 pieveikt Austrumu komandu.

Pagājušā gada Zvaigžņu spēlē piedalījās četras ar Latvijas hokeju saistītas personas. Bez Rīgas "Dinamo" pārstāvošajiem Ozoliņa un slovāka Marcela Hosas tobrīdējais Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks jau trešo reizi tika izraudzīts par treneri Rietumu konferences komandai, bet cīņu pārraudzīja tiesnesis Eduards Odiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!