Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vinipegas "Jets" uzbrucējs Evanders Keins NHL lokauta laikā spēlēja Baltkrievijas komandā Minskas "Dinamo", un par tur pavadīto laiku viņš nebija sajūsmā.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā Minskas komandas rindās Keins aizvadīja 12 spēles, neizceļoties ar rezultativitātes punktiem un iekrājot negatīvu lietderības koeficentu –8. Minskas "Dinamo" izlēma neturpināt sadarbību ar kanādieti.

"Es nevienu brīdi neplānoju tur palikt visu gadu," intervijā "winnipegfreepress.com" stāstīja Keins. "Tā ir pavisam cita līga. Tur viss ir daudz citādāk nekā tas ir Ziemeļamerikā. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc Eiropas un Krievijas spēlētāji dodas uz NHL. Tā ir labākā līga pasaulē un neviens to neapstrīd."

"Tā bija laba pieredze, tagad es zinu, kas un kā tur notiek. Man spēle neizdevās. Es laukumā pavadīju sešas minūtes mačā, bet viņi gribēja, lai šajā laikā gūstu trīs vārtus," skaidroja hokejists.

Keins uzteica, ka KHL esot lieliski fani, un Minskā, iespējams, esot vislabākie līdzjutēji līgā.

Pagājušajā NHL sezonā Keins 74 mačos sakrāja 57 rezultativitātes punktus, gūstot 30 vārtus un izdarot 27 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!