Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība vērtēs, cik lietderīgas ir "izrāžu" spēles starp NHL klubiem un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām, kas, pēc NHL viceprezidenta Bila Deilija vārdiem, saistīts ar pārāk cietu Sanktpēterburgas SKA spēli pret Karolīnas "Hurricanes", ziņo "Gazeta.ru".

Pēc divdesmit gadu pārtraukuma šogad notikušās spēles starp KHL un NHL klubiem viesa cerību uz šādu draudzības maču tradīcijas atjaunošanu, norāda "Gazeta.ru".

"Es gribētu domāt, ka mums būs spēles Eiropā arī nākamgad. Taču ir daži jautājumi, kuri jāatrisina ar spēlētāju asociāciju, kurai ir vairāki priekšlikumi," paudis Deilijs.

Deilijs klāstījis, ka NHL turpinās vērtēt iespēju par KHL un NHL klubu spēlēm. Pārāk cietu SKA spēli Deilijs komentējis, norādot, ka tā diez vai ietekmēs kopējās abu līgu attiecības, taču tam ir jāpievērš uzmanība.

Viņaprāt, Karolīnas klubs spēli uzskatīja par "izrādi" un gatavošanos sezonai, bet SKA to vērtēja "nedaudz savādāk". Tas, pēc NHL prezidenta vārdiem, var radīt jautājumus. "Mēs negriba radīt apstākļus, kuros mūsu spēlētājiem būtu augsts traumu risks. Ja mēs secināsim, ka šāds risks pastāv, iespējams, mēs šeit vairs nespēlēsim," paudis Deilijs.

Jau ziņots, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Sanktpēterburgas SKA pirmdien pārbaudes spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:3 (2:1, 1:2, 2:0) pieveica Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Karolīnas "Hurricanes". Spēles laikā Karolīnas kluba treneris pārāk agresīvas SKA spēles dēļ, baidoties no iespējamām traumām, nomainīja divus savus spēlētājus.

Savukārt Rīgas "Dinamo", parādot skaistu sniegumu, neizdevās pieveikt Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Fīniksas "Coyotes" - rīdzinieki zaudēja ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!