Foto: Shutterstock

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociācija (NHLPA) brīdinājusi hokejistu aģentus, ka līgumu noslēgšana ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem Krievijai piemēroto starptautisko sankciju dēļ var beigties ar finansiāliem vai pat krimināliem sodiem, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Starptautiskās sankcijas tiek vērstas arī pret vairākiem uzņēmējiem, kuriem neoficiāli pieder akcijas KHL klubos. Viņu vidū ir Genādijs Timčenko, kurš ir Sanktpēterburgas SKA prezidents, un Arkādijs Rotenbergs, kurš ir prezidents latviešiem plaši pārstāvētajā Maskavas "Dinamo" komandā.

Raugoties no ASV piemēroto sankciju puses, visiem šīs valsts pilsoņiem vai pastāvīgajiem tās iedzīvotājiem ir liegts iesaistīties darījumos ar organizācijām, kurās vismaz 50% akciju pieder sankciju sarakstā iekļautajām personām.

Tiek atgādināts, ka arī gadījumā, ja faktiski personām tomēr nepieder vismaz puse no minēto KHL klubu akcijām, tik un tā var tikt uzskatīts, ka vienības vada tieši viņi.

NHLA jau pirms divām nedēļām rakstiski informējusi aģentus par sodiem, kas var sekot, ja viņu pārstāvētie hokejisti noslēgs līgumus ar KHL klubiem, kurus saista ar sankcijām pakļautajām amatpersonām. Esot gan grūti iespējamos sodus paredzēt, turklāt neesot skaidrs, vai sankcijas ir tieši vērstas pret KHL klubiem.

Līdz šim gan NHLPA un ASV valdība nav komentējusi, vai kāds hokejistu darījums ar KHL klubiem var tikt uzskatīts kā sankciju pārkāpums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!