Foto: LETA
Pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs nākamajā sezonā, visticamāk, atgriezīsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", sanāksmē ar vienības līdzjutējiem izteicās kluba valdes loceklis Zigmārs Priede.

Kā ziņots, Ņiživijs janvāra sākumā pievienojās KHL spēlējošajam Čehijas klubam Prāgas "Lev", bet pāris dienas vēlāk komanda šķīrās arī no kanādiešu aizsarga Metjū Karla, kurš devās uz Šveici.

"Divi pēdējā laika gājieni ar spēlētājiem paveikti vienīgi tāpēc, ka jau pašlaik domājam par nākamo sezonu. Arī galvenā trenera vietas izpildītāja [Arta Ābola] viedoklis ir, ka Ņiživijs nākamajā sezonā pie mums spēlēs. Neesam no viņa šķīrušies uz mūžu, bet tikai aizdevuši ar domu, ka Ņiživijs atgriezīsies pie mums, ja treneri, ģenerālmenedžeris un vadība redzēs viņam vietu. Šobrīd mums ir mutiska vienošanās par to," izteicās Priede.


"Karls pats bija iniciators attiecību pārtraukšanai pirms laika, jo teica, ka nākamajā sezonā noteikti spēlēs Ziemeļamerikā. Kaut viņam statistikas bilance bija pozitīva, neredzējām jēgu turēt viņu sastāvā un nedot iespēju jaunajiem puišiem, kuriem pēdējās spēles būs lieliska skola," paskaidroja Priede.

Arī Priede uzsvēra "Dinamo" vadības iepriekš pausto nostāju atlikušajā sezonas daļā dot iespēju sevi pierādīt gados jaunajiem kluba spēlētājiem, taču piebilda, ka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga" gaidāmas sezonas izšķirošās cīņas, kas jāaizvada uz noguruma fona.

"Puiši ir noguruši. Bija pasaules čempionāts, pēc tam uzreiz brauciens ar autobusu uz nākamajām spēlēm. Tas arī atsaucas uz sniegumu - jaunie spēlētāji pašlaik nav optimālajā kondīcijā," izteicās kluba valdes loceklis.

No citiem KHL klubiem ir interese vēl par vairākiem "Dinamo" spēlētājiem, taču Priede uzsvēris, ka gadījumā, ja puses vienosies par darījumiem, tas tiks darīts ar norunu, ka nākamajā sezonā konkrētais spēlētājs atgriezīsies komandā.

Līgas ietvaros pārējas iespējamas veikt līdz 31.janvārim. Iepriekš šis termiņš bija 15.janvāris, taču KHL vadība pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta beigām lēma par tā pagarināšanu.

"Pēdējos aizvadītajos mačos mums jau palīdz aptuveni seši jaunie spēlētāji. Cīnīsimies līdz pēdējam jebkurā gadījumā - vai iekļūsim izslēgšanas spēlēs, vai arī nē," pauda Priede.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 45 spēlēs ieņem 13.vietu. Septiņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, saglabājot vien teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!