Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Prāgas "Lev" līdz sezonas beigām pievienojies viens no Rīgas "Dinamo" līderiem Aleksandrs Ņiživijs, informē "Dinamo".

Pārejas nosacījumi netiek atklāti, bet "Dinamo" oficiālajā paziņojumā teikts, ka pāreja notikusi pēc klubu abpusējas vienošanās. Kā zināms, "Lev" ģenerālmenedžeris ir bijušais "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, bet Prāgas klubā sezonas vidū pievienojās arī Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Cipulis.

Ņiživijs visas piecas KHL sezonas spēlējis "Dinamo" rindās un bija viens no komandas līderiem. Šajā sezonā, kurā Rīgas "Dinamo" īpaši nesokas, pieredzējušais uzbrucējs guvis tikai vienus vārtus un izdarījis 13 rezultatīvas piespēles.

36 gadus vecais Ņiživijs piecu sezonu laikā "Dinamo" rindās aizvadīja 247 spēlēs, kurās ir guvis 43 vārtus un atdevis 93 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 111 soda minūtes un lietderības koeficentu "-42".

Pirms pievienošanās Rīgas "Dinamo" Ņiživijs karjeras laikā spēlēja dažādos Krievijas superlīgas un augstākās līgas klubos (Jaroslavļas "Lokomotiv", Maskavas "Dinamo", Permas "Molot-Prikamje" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo"), vienu sezonu aizvadīja Zviedrijā "Alsvenskan" līgā "Bjorkloven" sastāvā, bet savu karjeru viņš sāka, spēlējot Latvijas komandā "Pārdaugava". Latvijas izlases sastāvā Aleksandrs Ņiživijs spēlē kopš 1995. gada un šajā laikā kopā ar valstsvienību viņš ir piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs un 15 pasaules čempionātos.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem ieņem tikai 12.vietu un desmit spēles pirms regulārās sezonas beigām praktiski ir zaudējusi cerības iekļūt gagarina kausa izcīņā, turklāt "Lev" ar 60 punktiem atrodas septītajā vietā un ir labā pozīcijā, lai iekļūtu "play off" spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!