Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas hokejists Daniss Zaripovs, kuram piespriesta divu gadu diskvalifikācija no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), esot saņēmis vairākus piedāvājumus no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem, un viņš ar nepacietību gaida savas karjeras turpinājumu Ziemeļamerikā.

36 gadus vecajam Zaripovam, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Magņitogorskas "Metallurg" vienību, bet šajā starpsezonā atgriezās Kazaņas "Ak Bars" vienībā, diskvalifikācija piespriesta par pseidoefedrīnam un hidrohlortiazīda lietošanu, turklāt dopings konstatēts gan A, gan B provē. Zaripovs diskvalificēts pēc Starptautiskās hokeja federācijas noteikumiem, bet šie noteikumi neattiecas uz NHL, tieši tāpēc viņš var spēlēt Ziemeļamerikā.

"Es ar nepacietību gaidu savas karjeras turpinājumu Ziemeļamerikā. Esmu ļoti pateicīgs NHL vadībai par šo lēmumu. Neraugoties uz to, ka man ir iespēja spēlēt pasaules labākajā līgā, es plānoju turpināt savu apelācijas procesu Starptautiskajā Arbitrāžas tiesā, lai pierādītu savu taisnību un attīrītu savu vārdu," Zaripova paziņojumu sociālajā tīklā "Twitter" publicēja viņa aģents Dens Milsteins.

Zaripovs ir četrkārtējs KHL Gagarina kausa ieguvējs un trīskārtējs pasaules čempions ar Krievijas valstsvienību. KHL čempionātā viņš aizvadījis 476 spēles, kurās guvis 199 vārtus un izdarījis 252 rezultatīvas piespēles. Savukārt Gagarina kausa izcīņā viņa kontā 127 spēles, 55 vārti un 59 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!