Foto: LETA

No trīs mājas spēlēm, kuras piecu dienu laikā aizvadījuši Rīgas "Dinamo" hokejisti, pirmdienas mačs pret Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu bijis saturīgākais, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Ziņots, ka Rīgas "Dinamo", turpinot neveiksmīgu mājas spēļu sēriju, pirmdien ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas. Sanda Ozoliņa vadītā komanda otros vārtus ielaida nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, joprojām savā laukumā šosezon nespējot izbaudīt uzvaras prieku.

"Ja salīdzina pēdējās trīs cīņas, tad šī visos aspektos bija saturīgākā mūsu spēle, tāpēc zaudējums beigās ir sāpīgs un nepatīkams," atzina Ozoliņš.

Treneris bija apmierināts ar komandas sniegumu vairākumā, jo izdevās izmantot vienu no četrām iespējām. "[Vairākumā] bija metieni, bija momenti, kas radīja asumu pie vārtiem. No četriem viens, tie ir 25 procenti. Vienmēr jau vēlas vairāk un labāk, bet tāda ir realitāte, jo ilgtermiņā aptuveni 20 procentu vairākuma realizācija ir labs rādītājs," norādīja Ozoliņš.

Šo maču Rīgas klubs aizvadīja pret kanādiešu uzbrucēja Brendona Makmilena, kurš devies uz dzimteni, lai piedalītos pēcācēja nākšanā pasaulē. Viņš komandā atgrizīsies pirms tās nākamā izbraukuma, norādīja treneris.

Savukārt aicināts komentēt Vitālija Pavlova iekļaušanos komandā, kurš vienību papildināja vien pagājušajā nedēļā, treneris sacīja, ka uzbrucējs ar savu enerģiju komandai devis labumu.

"Pašlaik viņš [Pavlovs] spēlē labi, cenšas izpildīt un saprast visu, ko mēs cenšamies ieviest savā spēlē. Šodien viņš ļoti labi nospēlēja, jo ar savu fizisko spēli spēja pacelt komandas morāli un adrenalīna līmeni, ievirzot vienības jaudu pareizajās sliedēs," Pavlovu, kurš mača beigās laukumā devās arī vadošajā virknējumā, slavēja Ozoliņš.

Tikmēr "Lokomotiv" galvenais treneris Aleksejs Kudašovs neslēpa, ka šī bija ļoti smaga spēle, taču tādas esot lielāka daļa.

"Zinājām, ka pēc iepriekšējā mačā piedzīvotā zaudējuma Rīgas "Dinamo" būs ļoti mobilizēta, agresīva, kā arī bija, tomēr ar visām niansēm labi tikām galā un beigās pretuzbrukumā izrāvām uzvaru," sacīja viesu treneris.

Rīgas "Dinamo" šosezon septiņos mačos ir izcīnījusi tikai divas uzvaras un ar pieciem punktiem septiņos mačos Rietumu konferencē atrodas pirmspēdējā - 12.pozīcijā.

Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs trešdien pret KHL līdervienību un Gagarina kausa īpašnieci Sanktpēterburgas SKA, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!