Foto: F64

No Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" atlaistais krievu aizsargs Artjoms Aļajevs atgriezies citā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", informē klubs.

Pašlaik 23 gadus vecais Aļajevs no Rīgas kluba tika atlaists iepriekšējā nedēļā.

Aļajevs šo sezonu sākas Maskavas "Spartak" rindās, kur nospēlēja trīs mačus, rezultativitātes punktus negūstot, bet oktobrī viņš kļuva par Rīgas "Dinamo" hokejistu. Kopumā šajā vienībā viņš 17 spēlēs guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Nu Aļajevs ir atgriezies "Torpedo" rindās, kur sāka savas profesionālā hokejista gaitas. Šī kluba sistēmā viņš spēlēja līdz pat pagājušajai sezonai, kad paguva uzspēlēt ne tikai Maskavas "Spartak", bet arī Toljati "Lada" vienībā.

Vēl 2015./16.gada sezonā tobrīd 19 gadus vecais Aļajevs tika nosaukts par KHL labāko debitantu. Toreiz viņš regulārajā čempionātā 48 spēlēs izcēlās ar desmit vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, pēc tam aizsargs tik rezultatīvs vairs nav bijis.

"Torpedo" ar 47 punktiem 41 spēlē Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu un droši soļo pretī dalībai Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!