Foto: DELFI

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vājākā kluba Novokuzņecas "Matallurg" izslēgšanu ir balsojusi lielākā daļa līgas vadības, taču šis lēmums ir izpelnījies skarbu kritiku no hokejistiem un speciālistiem, ziņo vietējie mediji.

Maija sākumā mediji ziņoja, ka "Metallurg" pārtrauks spēlēt KHL, bet klubs to neapstiprināja, taču tagad izslēgšana notikusi oficiāli, ar līgas direktoru padomes balsojumu. Lielākā daļa balsotāju bija par Novokuzņeckas kluba aiziešanu no KHL, taču vairāki klubu pārstāvji ar to nebija apmierināti.

"Es balsoju pret izslēgšanu, tāpat kā (Magņitogorskas "Metallurg" viceprezidents) Veļičkins un (prezidents) Rašņikovs. Pārrunas šodien ilga vairāk nekā stundu, tik svarīgs bija lēmums," sarunā ar izdevumu "Sport Ekspress" izteicies Novosibirskas "Sibirj" ģenerālmenedžeris Kirils Fastovskis.

Arī mediju pārstāvji pauduši neizpratni, kāpēc no līgas tiek izslēgts "Metallurg", bet atstāts Maskavas "Dinamo", kam esot "daudzmiljonu parādi" vai Maskavas CSKA, kam ir ļoti zemi apmeklējuma rādītāji un "šausmīga" arēna, vai Toljati "Lada", kurai neviena spēle pagājušosezon netika rādīta televīzijā, kamēr televīzijas pārraides ir viena no stingrākajām prasībām KHL.

"Tika ieviesta jauna klubu izvērtēšanas sistēma ar astoņiem parametriem, kas veido reitingu, un visos rādītājos Novokuzņeckas "Metallurg" bija pēdējie," pamatojot kluba izslēgšanu no līgas, norāda KHL prezidents Dmitrijs Černiševskis.

Novokuzņeckas "Metallurg" pārstāvji gan uzsver, ka izslēgšana bijusi nelikumīga, jo klubam nav parādu pret spēlētājiem.

"Izskatās, kritēriji ir daudz vienkāršāki - "Metallurg" ir kā nabaga radinieks, kuru ilgus gadus pacieta pie kopējā galda. Taču ietekmīgākajiem "ģimenes" locekļiem tādi kaimiņi rada "reputācijas problēmas". Pienāca laiks viņus pārsēdināt pie mazāka galda, uz Augstāko Hokeja līgu," raksta "Sport Ekspress" apskatnieks Mihails Zisliss.

"Tā ir liela traģēdija pilsētai un sporta skolai, taču es negribu komentēt līgas vadības lēmumus, iemesli tam bija," par "Metallurg" izslēgšanu izteicies Sanktpēterburgas SKA aizsargs Antons Belovs.

Bijušais Krievijas izlases aizsargs Aleksejs Jašins ir pret Novokuzņeckas kluba izslēgšanu no KHL. "Es esmu par to, lai "Metallurg" paliktu KHL, taču nesaprotu, kas tur ir ar ekonomisko situāciju, laikam tā neļauj klubam būt KHL," viņš saka.

Savukārt divkārtējais olimpiskais čempions Vjačeslavs Fetisovs norāda, ka Novokuzņeckas "Metallurg" būtu jāuzņem atpakaļ KHL, ja kluba finansiālā situācija mainīsies uz labo pusi. "Ļoti žēl cilvēkus, kas bija ieraduši iet uz hokeja spēlēm Novokuzņeckā," viņš saka. "Viņiem bija daudz augstas klases hokejistu, kas spēlē, priecē līdzjutējus. Gribētu viņiem izteikt līdzjūtību un novēlēt nepamest komandu, lai arī kurā līgā tā spēlētu. Ja Novokuzņeckā patiešām mīl hokeju, tad skatītāji ies uz spēlēm un atbalstīs savu komandu. Ja finansiālā situācija mainīsies, neviens nebūs pret, ka "Metallurg" atgriežas līgā."

Atbalstu klubu skaita samazināšanai paudis Helsinku "Jokerit" ģenerālmenedžeris Jāri Kurri. "Mūsu līgā ir ļoti daudz komandu, tāpēc saīsināšana, iespējams, nāks par labu," viņš uzskata. "Konkurences ziņā tas viennozīmīgi ir ieguvums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!