Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Novokuzņeckas "Metallurg" nonākusi nopietnās finansiālās problēmās un palīdzēt tai aicināts jebkurš līdzjutējs, atzinis vienības prezidents Sergejs Kuzņecovs.

Aktīvākie līdzjutēji ar to jau nodarbojas, un otrdien izplatīta informācija, ka savākti 80 000 rubļu (1392 lati), kas tiks izmantoti spēlētājiem nepieciešamajiem medikamentiem.

Tāpat hokeja līdzjutēji pauduši vēlmi, lai lielākajos pilsētas tirdzniecības centros tiktu izvietotas ziedojumu kastītes.

Jau pirmdien izskanēja informācija, ka Kuzņecovs pēc palīdzības vērsies pie pilsētas biznesmeņiem, savukārt tagad viņš atzinis, ka drīzumā tiks atklāts ziedojumu konts. "Tajā līdzjutēji varēs pārskaitīt līdzekļus. Atskaitīsimies par katru kapeiku," uzsvēra prezidents.

Kā jau vasarā tika ziņots, Novokuzņeckas klubu skārušas nopietnas finansiālas problēmas, un skaļi tika pausts viedoklis, ka šo sezonu vienība varētu aizvadīt Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) turnīrā. Vēlāk gan tika apstiprināts, ka "Metallurg" spēlēs KHL.

Neskatoties uz ierobežotajiem finanšu resursiem, ar 37 punktiem 24 spēlēs "Metallurg" pašlaik atrodas KHL Austrumu konferences piektajā vietā. Tiesa, tikpat punktu ir arī astotajā pozīcijā esošajai Ņižņeksmaskas "Ņeftehimik" vienībai.

"Metallurg" komanda pagājušās sezonas regulāro čempionātu noslēdza Austrumu konferences devītajā vietā, neiekļūstot Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!