Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Direktoru padome apstiprinājusi čempionāta dalībnieču sarakstu 2022./2023. gada sezonai, starp tām neiekļaujot Rīgas "Dinamo" komandu, liecina KHL mājaslapā publicēts raksts.

Direktoru padomes apstiprinātajā komandu sarakstā atrodamas 22 komandas. Čempionātā nākamsezon nepiedalīsies Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit", bet Krievijas klubiem konkurenci turpinās sastādīt Minskas "Dinamo", Nursultanas "Baris" un Pekinas "Kuņluņ Red Star". Latvijas un Somijas komandu vietas citi klubi nav ieņēmuši.

Savukārt dalību Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā neturpinās hokeja klubs "Rīga", liecina MHL mājaslapā otrdien publicētais 2022./2023. gada sezonas dalībnieču saraksts.

Rīgas "Dinamo" komanda tika atjaunota pirms 2008./2009. gada sezonas, un KHL čempionātā piedalījusies visās tā 14 sezonās. "Rīga" vienība MHL čempionātam pievienojās tā otrajā sezonā – 2010./2011. gadā.

Iepriekšējo reizi Gagarina kausā "Dinamo" spēlēja 2014. gada pavasarī, bet pēdējās desmit sezonās tikai reizi spēlējusi "play-off".

"Dinamo" vienība pēc Krievijas diktatora Vladimira Putina uzsāktā kara pret Ukrainu kādu laiku vilcinājās par savu nostāju, tomēr ceturtajā iebrukuma dienā paziņoja par izstāšanos no KHL, nekonkrēti atsaucoties uz "militāru un humānu krīzi", bet skaidri nenosodot Krievijas un tās diktatora Putina darbības.

Pēdējā sarunā ar portālu "Delfi" rīdzinieku kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis izteicās: "Mums tagad nav dienaskārtības. Mēs esam aizvēruši vienu dzīves lappusi, un skatīsimies tālāk."

Savickis arī skaidroja, ka kara dēļ par hokeju un iespējamiem nākotnes scenārijiem viņam negribas domāt. Taču jebkāda akcionāru sapulce, kurā tiktu lemts par komandas darbību, pagaidām arī netiek plānota. Klubs saņēmis piedāvājumus spēlēt citās līgās, bet pagaidām tie nopietni nav izskatīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!