Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" noslēdz līgumu ar Kanādas aizsarga pozīcijas hokejistu Rīsu Skārletu, svētdien informē klubs.

Piektdien jau ziņots, ka "Dinamo" grasās noslēgt līgumu ar Skārletu, bet svētdien oficiāli par to paziņojis arī Rīgas klubs.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" sistēmas aizsargu 2011. gadā sestajā kārtā ar kopējo 159. numuru draftēja Ņūdžersijas "Devils", taču 27 gadus vecais Kanādas hokejists NHL nav nospēlējis nevienu spēli.

Aizvadītajā Amerikas Hokeja līgas (AHL) sezonā Skārlets Dalasas fārmkluba Teksasas "Stars" labā 51 mačā guva 16 punktus (pieci vārti un 11 piespēles). AHL aizsargs aizvadījis 325 mačus, gūstot 118 (24+94) rezultativitātes punktus un 256 soda minūtes.

Savukārt 32 AHL "play-off" mačos aizsargs ar labo nūjas satvērienu izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm un sešām soda minūtēm.

Jau ziņots, ka svētdien Rīgas komanda noslēdza pārbaudes laika līgumu ar 25 gadus veco aizsargu Jāni Jaku.

Kluba aizsardzību gaidāmajā sezonā tādējādi stiprinās Rīss Skārlets, viņa tautieši Metjū Majone un Morgans Eliss, čehs Ondrejs Vitāseks, kā arī pašmāju hokejisti Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle un Roberts Mamčics. Vēl līgumi uz pārbaudes laiku ir Jakam, polim Patrikam Visockim, Eduardam Hugo Jansonam un Ernestam Ošeniekam.

Par "Dinamo" galveno treneri pirms mēneša tika iecelts speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KHL jaunās sezonas sākums plānots 2. septembrī. Pirmo spēli jaunajā sezonā "Dinamo" aizvadīs 3. septembrī ar spēli pret Nursultanas "Baris", ievadot četru mājas maču sēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!