Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vadība jau skatās nākamās sezonas virzienā, meklējot iespējas laukumā pārbaudīt gados jaunos kluba sistēmas hokejistus, aģentūrai LETA pastāstīja vienības ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis.

Kā ziņots, par jaunākajām izmaiņām "Dinamo" sastāvā kļuva pieredzējušā uzbrucēja Aleksandra Ņiživija aizmainīšana uz Prāgas "Lev" komandu no Čehijas, kur viņš pievienojies citam latvietim un bijušajam "Dinamo" uzbrucējam Mārtiņam Cipulim.

Opuļskis atklāja, ka Ņiživija gadījumā klubs par viņu saņēma vairākus piedāvājumus. Komandas vadība izvērtēja, ka uzbrucēju var palaist uz citu vienību, jo jau šosezon nepieciešams darbībā pārbaudīt vairākus jaunos "Dinamo" spēlētājus.

"Komanda skatās uz nākamo sezonu, bet mūsu jauniešu komandā ir vairāki hokejisti, kurus gribu un varu pārbaudīt jau tagad," lakonisks bija Opuļskis.

"Dinamo" kluba ģenerālmenedžeris gan atteicās komentēt, vai jau šosezon iespējama vēl citu spēlētāju došanās prom no komandas un vēl izteiktāka nākamās sezonas provizoriskā sastāva iespēlēšana.

Kā ziņots, līdz šim 36 gadus vecais Ņiživijs visas KHL sezonas bija aizvadījis "Dinamo" komandā, gūstot arī atjaunotā kluba pirmos vārtus šajā čempionātā.

Šajā sezonā aizvadītajās 33 spēlēs pieredzējušais hokejists guvis vienus vārtus un izcēlies ar 14 rezultatīvām piespēlēm partneriem. Tāpat viņš nopelnījis sešas minūtes un lietderības koeficentu -10. Kopumā Rīgas kluba sastāvā hokejists aizvadījis 247 spēles, kurās guvis 43 vārtus un izcēlies ar 93 rezultatīvām piespēlēm.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 45 punktiem 42 cīņās ir 12.pozīcijā, desmit mačus pirms regulārā čempionāta beigām no "play-off" zonas atpaliekot par 11 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!