Foto: F64

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis nākamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu aizvadīs vistālākajā klubā - Vladivostokas "Admiral", jo uzskata, ka ir jāizmanto katra iespēja spēlēt ārzemēs.

Kā zināms, pēc atgriešanās no Nacionālās Hokeja līgas (NHL), kurā Bārtulis pārstāvēja Filadelfijas "Flyers" komandu, viņš KHL spēlējis jau neeksistējošajā Doņeckas "Donbass", tad Astanas "Baris", bet tagad ir devies vēl tālāk, uz Vladivostoku. 

"Mājās var atgriezties vienmēr," intervijā kluba preses dienestam saka latviešu hokejists. "Kamēr ir iespēja spēlēt ārzemēs, tā jāizmanto. Jā, līga ir viena, taču - neslēpsim - pastāv arī tādas nianses kā līguma summa un citi nosacījumi."

Visas darbavietas Bārtulis piemin ar labu vārdu, īpaši Astanu, kas esot kā "mazā Dubaija". "Man Astana šķita kā "maza Dubaija" - viss jauns, liels," stāsta hokejists. "Doņeckā bija komanda, laba pilsēta. Viss bija lieliski, taču jau "play-off" laikā, kad spēlējām ar Prāgas "Lev", bija sajūta, ka kaut kas briest. Nezinājām, kur aizvadīsim nākamo spēli. redzējām arī barikādes un gājienus, jo 2014. gada pavasarī viss arī sākās. Žēl. Labi, ka "Donbass" tagad sāk atgriezties, vismaz Ukrainas čempionātā spēlēs."

Spēlēšanu HK "Admiral" Bārtulim ir nokārtojis viņa aģents, un pārcelties uz Vladivostoku 28 gadus vecais hokejists piekritis uzreiz. "Protams, runāju ar aģentu par karjeras turpināšanu, bija doma arī par līgas maiņu, iespējams, pārbraukt uz Eiropu, bet reiz viņš piezvanīja un pastāstīja par Vladivostokas variantu, un es uzreiz piekritu," stāsta Oskars. "Jā, ir tālu, bet NHL un Amerika nav tuvāk. Nav tik traki."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!