Ar divām rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izcēlās pieredzējušais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, bet cits latviešu aizsargs Oskars Bārtulis tika pie saviem trešajiem vārtiem šosezon.

Ozoliņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" komanda savā laukumā ar 3:4 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Ozoliņš piedalījās komandas pirmajos gūtajos vārtos, kad mača sestajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Maksims Majorovs, kā arī otrajos gūtajos vārtos otrās trešdaļas ievadā, kad 2:2 panāca tas pats Majorovs.

Trešās trešdaļas vidū pēc Ozoliņa pārkāpuma uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts soda metiens, tomēr tas netika realizēts.

Ozoliņš maču aizvadīja otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadīto 18 minūšu un 35 sekunžu laikā veicot četrus metienus pa sāncenšu vārtiem.

Pieredzējušais aizsargs šīs sezonas 25 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles.

Pēcspēles metienu sērijā viesi bija pārāki ar 2:0, izšķirošos vārtus gūstot Jevgēņijam Kuzņecovam.

Savukārt Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" savā laukumā ar 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) zaudēja Astanas "Baris" klubam no Kazahstānas.

Bārtulis guva savas komandas otros vārtus, kad otrās trešdaļas pēdējā minūtē panāca rezultātu 2:3.

Latvietis laukumā pavadīto 18 minūšu un 56 sekunžu laikā veica četrus metienus pa vārtiem.

Kopumā šīs sezonas 24 mačos Bārtulis guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Citā spēlē uzvaru izcīnīja arī uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) savā laukumā pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Otrajā uzbrucēju maiņā spēlējušais Rēdlihs uz ledus pavadīja 12 minūtes un 17 sekundes, veicot divus metienus pa vārtiem un palīdzot "Lokomotiv" svinēt ceturto uzvaru pēdējās piecās cīņās.

Panākumu svinēja arī vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" vienība, kas ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) viesos pieveica Maskavas "Spartak" komandu.

Masaļskis otrajā spēlē pēc kārtas palika uz savas komandas rezervistu soliņa, bet viņa konkurents Mihails Birjukovs atvairīja visus 22 sāncenšu raidījumus.

Citviet uzvaru izcīnīja arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas izbraukumā ar 4:2 (1:2, 2:0, 1:0) pārspēja finansiāli nomocīto Novokuzņeckas "Metallurg" komandu.

Pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei viesu rindās izcēlās Aleksandrs Ovečkins un zviedrs Niklass Bekstrēms.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 77 punktiem 35 spēlēs ieņem pirmo vietu, līderu godu baudot arī visas līgas kopējā ieskaitē, "Lokomotiv" ar 70 punktiem atrodas otrajā pozīcijā, "Donbass" ar 49 punktiem 36 mačos ir septītie, bet "Atlant" ar 38 punktiem 35 cīņās 11.vietu.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējumā "Jugra" ar 45 punktiem 35 mačos atrodas devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!