Foto: F64

Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" sagatavošanās posms jaunajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai ir beidzies, tagad atlikuši vairs tikai trīs pilnvērtīgi treniņi, kuros vienība maksimāli centīsies sagatavoties pirmajai spēlei, pēc noslēdzošās spēles Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā izteicās vienības galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" ceturtdien "Latvijas Dzelzceļa" kausa finālmačā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", noslēdzot pirmssezonas sagatavošanās ciklu.

"Paldies organizatoriem par lielisko iespēju iegūt pieredzi kā trenerim, spēlētājiem un kopā kā komandai. Tā ir iespēja sagatavošanās posmā spēlēt augstas klases hokeju. Sagatavošanās posms ir beidzies, vēl palikuši trīs pilnvērtīgi treniņi, kuros gatavosimies pirmajai sezonas spēlei," pēcspēles preses konferencē teica Ozoliņš.

Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" savā starpā tikās jau trešdien, kad grupu kārtas noslēdzošajā cīņā, mājiniekiem atpūtinot virkni savu vadošo spēlētāju, uzvaru ar 5:1 svinēja Jaroslavļas komanda.

"Rezultāts ir gandrīz tāds pats kā vakardienas spēlē, taču komanda ir un paliek viena un tā pati, neatkarīgi no tā, kurš un cik daudz spēlē," uzsvēra Ozoliņš.

Tikmēr "Lokomotiv" galvenais treneris Aleksejs Kudašovs pauda prieku par izcīnīto uzvaru pirmssezonas pārbaudes turnīrā.

"Esam apmierināti ar spēli. Uzbrukām, bija momenti, kurus realizējām. Tāpat esam priecīgi ar to, ka izdevās izcīnīt uzvaru turnīrā," norādīja speciālists.

Pirms tam ceturtdien trešo vietu "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā ieguva iepriekšējo trīs gadu čempioni Kazaņas "Ak Bars", kas atspēlējot divu vārtu deficītu, ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Minskas "Dinamo".

Jaunā KHL sezona sāksies 21. augustā, bet Rīgas "Dinamo" pirmo maču aizvadīs 22. augustā viesos pret Omskas "Avangard". Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31. augustā pret Maskavas "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!