Foto: DELFI

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Omskas "Avangard" galveno treneri svētdien iecelts vietējais speciālists Germans Titovs.

Līdz šim Titovs trenēja "Avangard" jaunatnes vienību un viņš amatā aizstās baltkrievu Andreju Skabelku, kuru, ņemot vērā pēdējā laika rezultātus, atbrīvoja piektdien.

"Avangard" 46 spēlēs izcīnījusi 74 punktus, kas tai kā Čerņiševa divīzijas līderei ļauj ieņemt otro vietu Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā, tiesa, ja skatītos pēc izcīnītajiem punktiem, tā konferencē atrastos vien piektajā pozīcijā.

Pašlaik 52 gadus vecais Titovs savulaik kā spēlētājs desmit sezonas aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Viņš 1993. gadā ar Krievijas izlasi kļuva par pasaules čempionu, bet 1998. gadā tika pie sudraba olimpiskajās spēlēs.

Kā treneris viņš karjeru sāka vien astoņus gadus pēc spēlētāja karjeras beigām, 2013./14. gada sezonā pievienojoties Novokuzņeckas "Metallurg" treneru štābam. Jau 2013.gada 4.novembrī viņš tika iecelts par galveno treneri, bet 2015. gada vasarā kļuva par Maskavas "Spartak" galveno treneri, šo vienību vadot līdz pērnā gada oktobrim.

Savukārt šī gada 13. novembrī Titovs kļuva par Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas Omskas "Omskije jastrebi" galveno treneri.

Skabelka "Avangard" komandu trenēja kopš martā, toreiz noslēdzot līgumu pēc sistēmas 2+1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!