Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas kluba "Baris" galvenais treneris Andrejs Nazarovs atklātā vēstulē vērsies pie KHL vadības, apstrīdot soda bargumu un apelējot pie sašutuma, ko diskvalifikācija sacēlusi Kazahstānā, un pie videoieraksta popularitātes.

Treneris vēstulē, kas adresēta KHL Disciplinārajai komitejai un tās vadītājam Valērijam Kamenskim, atzīst, ka rīkojies nepareizi, izmantojot šādus rupjus žestus, un uzskata, ka sods ir mīkstināts, jo Nazarovs esot "operatīvi atvainojies" tiem, kam šis video sagādājis lielāko morālo kaitējumu - bērniem un sievietēm.

Tāpat Nazarovs norāda, ka garā diskvalifikācija - uz sešām spēlēm jeb 20 dienām - nav palikusi bez ievērības Kazahstānā. "Šīs sankcijas Kazahstānā, kas ir svarīgs Krievijas partneris Eirāzijas un Muitas savienībā, izsaukušas plašu rezonansi. Gan caur klubu, gan personiski esmu saņēmis simtiem vēstījumu no vietējiem līdzjutējiem, turklāt vairāk ar atbalsta, ne kritikas vārdiem. Daudzi uzskata, ka pēc būtības (ne formas, protams) protests bijis taisnīgs, tas veicinājis svarīgu politisku lēmumu pieņemšanu Kazahstānas un Krievijas tautu tuvināšanā." teikts Nazarova vēstulē.

Savam attaisnojumam treneris norāda uz šā incidenta videoieraksta milzīgo popularitāti internetā. "Tāpat norādu, ka morālo kaitējumu daļēji kompensē nepieredzēti augstie [video] reitingi. Incidentu Vladivostokā internetā noskatījušies vairāk kā 100 tūkstoši cilvēku, kas ir absolūts 2014./2015. gada KHL sezonas rekords. Tāpat tam bija augsti reitingi lielākajos Ziemeļamerikas kanālos, konkrēti TSN." piebilst Astanas "Baris" treneris.

Atsaucoties uz izplatītu praksi diskvalifikāciju nomainīt pret sabiedriski derīgu darbu, Nazarovs piedāvājas aktīvi piedalīties dažādos KHL sociālajos projektos un lūdz samazināt savu diskvalifikāciju uz piecām spēlēm, lai varētu būt klāt pie komandas mačā ar tiešajiem un principiālajiem konkurentiem Austrumu konferencē - Čeļabinskas "Traktor".

Kā ziņojām, Nazarovs izbraukuma spēlē Vladivostokā bija tik neapmierināts ar tiesnešu lēmumiem, ka savas dusmas izpauda, metot laukumā dažādus priekšmetus un vairākkārt rādot rupjus žestus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!