Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par Kontinentālās hokejs līgas (KHL) komandas Novosibirskas "Sibirj", kurā šosezon spēlēja arī latviešu aizsargs Artūrs Kulda, galveno treneri jau drīzumā varētu tikt iecelts bijušais Jāņa Sprukta pārstāvētās Maskavas CSKA komandas vadītājs Valērijs Bragins.

Kā vēsta portāls "Gazeta.ru", tieši Bragins ir viens no galvenajiem pretendentiem uz Novosibirskas kluba galvenā trenera posteni.

Iepriekš "Sibirj" vadīja Dmitrijs Kvartaļnovs, taču viņš ģimenes apstākļu dēļ nolēma neturpināt sadarbību ar klubu un pieņemt Ņižņijnovgorodas komandas "Torpedo" piedāvājumu.

Kā zināms, "Sibirj" komanda šajā sezonā iekļuva Gagarina kausa izcīņā, taču jau pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 3-4 piekāpās Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Omskas "Avangard" vienībai.

Kuldam šī bija pirmā sezona KHL, kuras laikā viņš regulārā čempionāta 50 mačos guva deviņus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -3, bet septiņos Gagarina kausa mačos viņa kontā viena rezultatīva piespēle un +1 lietderības koeficients.

Šonedēļ kļuva zināms, ka atlikušo sezonas daļu Kulda pavadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Vinipegas "Jets".

Pagājušajā sezonā Kulda "Jets" vienības rindās piedalījās deviņās NHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās ar rezultativitāti neizcēlās, bet nopelnīja četras soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +3.

Saīsinātajā NHL sezonā "Jets" Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik ar 34 punktiem 30 spēlēs atrodas augstajā trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!