Foto: Sputnik/Scanpix

Ceturtdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pārtrūka Maskavas CSKA komandas 12 uzvarētu spēļu sērija, Krievijas galvaspilsētas klubam mājās ar 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) zaudējot Magņitogorskas "Metallurg" hokejistiem.

Rezultātu spēles sestajā minūtē atklāja laukuma saimnieki, vārtus gūstot Kirilam Petrovam. Savukārt otrajā trešdaļā "Metallurg" spēja pārņemt vadību, izceļoties Voitekam Voļskim un Metam Elisonam, kurš guva savus 150. vārtus KHL čempionātos.

Turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, taču CSKA nespēja panākt izlīdzinājumu, beigās nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, pamatlaika pēdējā minūtē saņemot divas ripas tukšos vārtos, izceļoties Oskaram Osalam un Jevgēņijam Timkinam.

Iepriekšējo reizi CSKA bija zaudējuši 5. novembrī, savukārt Magņitogorskas komanda ceturtdien izcīnīja septīto uzvaru pēdējos deviņos mačos.

Citā spēlē Helsinku "Jokerit" savā laukumā pēcspēles metienos ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1) zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

"Jokerit" pēc diviem periodiem bija vadībā ar 2:1, taču 44. minūtē "Avtomobilist" spēlētājs Jegors Milovzorovs panāca neizšķirtu, bet "bullīšos" uzvaru viesiem nodrošināja Iļja Krikunovs.

"Jokerit" cieta jau sesto neveiksmi pēdējos astoņos mačos, kamēr "Avtomobilist" pēdējās četrās cīņās izcīnījusi trīs panākumus.

Vēl vienā mačā Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, mājās ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) uzvarēja Minskas "Dinamo". "Lokomotiv" labā uzvaras vārtus 51. minūtē guva Andrejs Loktionovs, palīdzot komandai izcīnīt astoto uzvaru pēdējos deviņos mačos, kamēr minskiešiem pārtrūka divu uzvaru sērija.

Vēl vienā mačā Čeļabinskas "Traktor" viesos ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz". Šajā mačā uzvaru nesošais bija "Traktor" zviedru hokejista Riharda Ginges 52. minūtē izdarītais metiens.

Jau vēstīts, ka Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", ceturtdien aizvadot savu noslēdzošo šī gada spēli, viesos ar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) zaudēja Habarovskas "Amur" komandai.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 108 punktiem 42 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA. Tai konferencē ar 96 punktiem seko Maskavas CSKA, bet vēl par 12 punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 74 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" vienība, kurā spēlē Mārtiņš Karsums, ar 68 punktiem atrodas vēl pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 38 punktiem 44 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot divus punktus. Latvijas klubs visas līgas vērtējumā apsteidz vienīgi Hantimansijskas "Jugra" vienību, kam ir pieci punkti mazāk.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 79 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 69 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr attiecīgi 76 un 75 punkti ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontā.

Savukārt Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 48 punktiem ir 11. pozīcijā. Tai ar 45 punktiem seko Vladivostokas "Admiral", kuru ceturtdien pameta aizsargs Oskars Bārtulis, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā, ar 39 punktiem ir Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!