Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā pēc diskvalifikācijas izciešanas atgriezīsies latviešu centra uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, vēsta komandas preses dienests.

26 gadus vecais Pavlovs šobrīd turpina izciest 18 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu. Diskvalifikācija noslēgsies 31. oktobrī, bet saskaņā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem viņš jau šobrīd par pilnvērtīgi trenēties ar komandu. Pavlova atgriešanās "Dinamo" sastāvā varētu notikt 31.oktobrī Helsinkos pret "Jokerit".

Aizvadīto sezonu Pavlovs pavadīja Ziemeļamerikā, kas nav IIHF biedru vidū, un tur šī diskvalifikācija netika ņemta vērā. Uzbrucējs spēlēja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Kolorado "Eagles", kur aizvadīja 71 regulārā čempionāta spēli, izceļoties ar 17 vārtu guvumiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, nopelnīja 29 soda minūtes, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu "+5". Izslēgšanas spēlēs Pavlovs piedalījās septiņos mačos, guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja divas soda minūtes un lietderības koeficientu "-2".

Rīgas "Dinamo" sastāvā Pavlovs spēlēja no 2012. līdz 2014. gadam. KHL regulārajā čempionātā 65 mačos viņš guva sešus vārtus un deviņas reizes rezultatīvi asistēja partneriem, nopelnījis 36 soda minūtes un lietderības koeficientu "-2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!