Foto: LETA
Desmito zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačos svētdien piedzīvoja aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kas vēl vairāk pasliktinājis latviešu speciālista Arta Ābola izredzes saglabāt komandas galvenā trenera amatu.

"Lada" svētdien savā laukumā ar 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kam savukārt tā bija piektā uzvara pēc kārtas un sestā pēdējo septiņu maču laikā. Sotnieks svētdien mačam nebija pieteikts.

Toljati vienība pēdējos divus mačus zaudējusi savā laukumā, bet iepriekš "Lada" viceprezidents Dmitrijs Šļahtins medijiem norādīja, ka šajā četru mājas spēļu sērijā Ābolam ir jāuzlabo komandas rezultāti, citādāk viņš var zaudēt savu amatu.

Svētdienas mačā jau pirmajā trešdaļā "Lada" nonāca iedzinējos ar 0:2, kad pa vārtiem viesu labā guva Čeds Rau un Andrejs Nestrašils. Lai arī 54.minūtē mājiniekiem vienus vārtus atguva Jefims Gurkins, tas Toljati vienību no zaudējuma neglāba.

Iepriekšējo uzvaru "Lada" izcīnījusi 29.augustā, bet pēdējo desmit spēļu laikā gūt tikai viens punkts.

Viens no Ābola palīgiem "Lada" komandā ir Viktors Ignatjevs.

Tikmēr citviet četru zaudējumu sēriju pārtraukusi spēcīgā Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā ar 6:4 (2:0, 2:3, 2:1) apspēlēja "Soči" vienību. Mājinieku labā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Jevgēņijs Timkins.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 39 punktiem 14 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Gagarina kausa čempione Sanktpēterburgas SKA, kamēr Austrumos vadībā ar 28 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kas svētdien izbraukumā ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai.

Tikmēr "Lada" ar septiņiem punktiem 14 spēlēs ir Austrumu konferences vājākā komanda, kamēr visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas iekrājis tikai piecus punktus un arī piedzīvojis jau desmit zaudējumus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!