Foto: AFP/Scanpix

Aizvadījis vien septiņas spēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunajā sezonā, par hokejista karjeras beigām paziņojis "Avtomobiļist" uzbrucējs, bijušais NHL spēlētājs Ēriks Belanžē, vēsta Jekaterinburgas kluba mājas lapa.

"Avtomobiļist" komandai 35 gadus vecais hokejists pievienojās pirms šīs sezonas.

"Mēs pateicamies Ērikam, ka vasarā viņš pieņēma mūsu uzaicinājumu pievienoties komandai, bet nupat viņš vērsās pie mums ar lūgumu atbrīvot viņu," saka Jekaterinburgas kluba ģenerālmenedžeris Leonīds Vaisfelds. "Ēriks 35 gadu vecumā pirmo reizi pametis dzimto Kanādu un skumst pēc ģimenes, kā arī nevar pielāgoties jaunajiem apstākļiem un nolēmis atvadīties no sporta. Mēs nolēmām nākt viņam pretī."

Atbrīvojušos leģionāra vietu "Avtomobiļist" negrasās turēt brīvu, turklāt viņiem ir divas vakantas ārzemnieku vietas, un tās klubs cer aizpildīt pēc tam, kad Nacionālajā Hokejā (NHL) beigsies pirmssezonas treniņnometnes.

Savas NHL karjeras laikā Belanžē pārstāvējis Losandželosas "Kings", Karolīnas "Hurricanes", Minesotas "Wild", Vašingtonas "Capitals", Fīniksas "Coyotes" un Edmontonas "Oilers". Kopumā NHL viņš aizvadījis 820 spēles, kurās sakrājis 358 (130+220) rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!