Foto: DELFI

Pēc trīs vārtu atspēlēšanas Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julaev" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien tomēr atzina Habarovskas "Amur" pārākumu.

"Salavat Julajev" savā laukumā piekāpās pretiniekiem ar 3:5 (0:2, 0:1, 3:2).

Otrās trešdaļas vidū "Salavat Julajev" nonāca iedzinējos ar 0:3. Taču noslēdzošo periodu viņi uzsāka ar ofensīvu, līdz 53.minūtei pēc Dmitirja Makarova, Kirila Koļcova un Aleksandra Kutuzova precīzajiem raidījumiem panākot 3:3.

Tiesa, 58.minūtē "Amur" komandu vadībā izvirzīja Dmitrijs Tarasovs, kurš bija precīzs arī pašā dueļa pēdējā sekundē, ripu raidot jau tukšos Ufas vienības vārtos.

Kulda šo cīņu aizvadīja "Salavat Julajev" pirmajā aizsargu pārī, laukumā pavadot 19 minūtes un 39 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā. Latvijas hokejista rēķinā arī divi nesekmīgi metieni pa sāncenšu vārtiem un viens bloķēts metiens.

Citviet jau trešo zaudējumu trīs cīņās piedzīvoja Vladivostokas klubs "Admiral", kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins. Viņa pārstāvētā komanda viesos ar 0:4 (0:3, 0:0, 0:1) piekāpās Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Ar trīs spēlēs izcīnītiem trim punktiem "Salavat Julajev" Austrumu konferences kopvērtējumā šobrīd ieņem astoto vietu, kamēr "Admiral" ir pēdējā, 14.pozīcijā.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas klubs Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji, bet pārējās vienības spēkosies gandarījuma turnīrā - Cerības kausā.

Iepriekšējo sešu sezonu laikā Gagarina kausu pa divām reizēm izcīnīja Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo", bet pa vienai - Ufas "Salavat Julajev" un Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!