Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas ”Dinamo” galvenais treneris Peka Rautakalio intervijā izdevumam ”Sporta Avīze” pauda viedokli, ka komandas sniegums ir uzlabojies un rīdzinieki rādot labāku hokeju.

Rīgas ”Dinamo” šīs sezonas sākumā ir apmēram tajā pašā līmenī, kā pērn, kad ne bija starp potenciālajiem Gagarina kausa dalībniekiem, tomēr pagājušajā sezonā otrajā daļā komanda uzlaboja sniegumu un izcīnīja sev vietu starp ”play off” dalībniekiem. Šobrīd KHL Rietumu konferencē Rīgas ”Dinamo” ar 17 punktiem 17 spēlēs ieņem pēdējo, 14.vietu, no astotās vietas atpaliekot jau par septiņiem punktiem.

Rautakalio neslēpj, ka pirmajās spēlēs gaidījis arī vairāk izcīnītu punktu kopvērtējumā. ”Mēs hokeju spēlējam pietiekami labi, lai vinnētu spēles, taču neesam izcīnījuši punktus. Tā ir vienīgā lieta, kuras pietrūkst. Mēs esam kļuvuši labāki aizsardzībā, uzbrukumā izveidojam daudz vārtu gūšanas momentu, kas ir svarīgākais hokejā, bet nevaram iemest ripu vārtos, lai uzvarētu spēles un savāktu vairāk punktu. Tajā pašā laikā zinu, ka mēs stūrējam pareizā virzienā, un tas ir galvenais.”

Somu speciālists intervijā norāda, ka izmaiņas virknējumos veicis, lai rastu risinājumu komandas spēles uzlabošanā. ”Ir tikai sezonas sākums, bet atkārtošos – mēs ejam pareizā virzienā. Puiši patiešām dara uz ledus visu, kas ir viņu spēkos. Katram spēlētājam var uzticēties, kas viņš darīs to, kas viņam ir jādara. Dažiem tas sanāk labāk, taču kā treneris es no viņiem nevaru prasīt neko citu.”

”Mēs tikai virzamies ”play off” virzienā, un pagaidām varbūt neesam pietiekami labi. Ja mēs zaudētu bez ierunām, tad gan es uztrauktos. Tik ilgi, kamēr turpinām spēlēt pietiekami labi un izveidojam vārtu gūšanas momentus, es zinu, ka mēs to dabūsim gatavu – uzvarēsim spēles,” pārliecināts ir Rautakalio.

Somu treneris nevēlējās kritizēt leģionārus, kā arī uzbrucējus, jo ”nospēlētas tikai 15 spēles” [intervija notikusi pēc 15.spēles].

”Ja arī pēc nākamajām 15 spēlēm spēlētāji, no kuriem mēs to gaidām, nemetīs vārtus, tad mums būs problēmas,” uzskata Rautakalio. ”Labā ziņa ir tāda, ka spēle šosezon ir ievērojami uzlabojusies.”

Rautakalio nekonkretizē, vai ir nepieciešams papildinājums un pastiprinājums kādā līnijā, bet ”procesa gaitā mēs sapratīsim, vai mums vēl vajag kādu spēlētāju”.

”Starpība ir tā, ka esam spēruši dažus soļus uz priekšu. Esam arvien kompaktāki aizsardzībā, esam arvien ātrāki uzbrukumā un esam spējīgi radīt situācijas vārtu ieņemšanai labāk nekā iepriekš, taču tas, kā mums pietrūkst, joprojām ir tas pats. Mēs gribam rezultātu,” piebilst Rautakalio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!