Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas 'Dinamo" galvenā trenera amatā nepaliks Pēteris Skudra, lēmusi kluba vadība.

Trešdien risinājās AS "Dinamo Rīga" padomes un valdes sēde, kurā vērtēja komandas sniegumu KHL čempionātā. Rīdzinieki šosezon bija KHL vājākā komanda, 60 spēlēs izcīnot 28 punktus.

Uzklausot Skudru, padome un valde pozitīvi novērtēja hokeja kluba "Rīga" jauno hokejistu iesaisti pamatkomandā. Vienlaikus, ņemot vērā kopējos sportiskos rezultātus, kad Rīgas "Dinamo" ne tikai neiekļuva izslēgšanas turnīrā, bet kopumā starp visām komandām abās konferencēs sezonu noslēdza pēdējā vietā, tika pieņemts lēmums neturpināt sadarbību ar Skudru. "Dinamo Rīga" padome un valde pateicās Skudram par aizvadīto sezonu un novēlēja viņam veiksmi turpmākajā karjerā.

Visi sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka 2020./2021. gada sezona bija sarežģīta Covid-19 pandēmijas ieviesto ierobežojumu dēļ. Dažādas izmaiņas skāra gan spēļu norises kārtību, gan tieši ietekmēja spēlētāju fiziskās sagatavotības līmeni – jo īpaši sezonas pirmajā pusē.

Lai sagatavotos veiksmīgam startam KHL 2021./2022. gada sezonā, kluba vadības uzdevums ir iespējami ātri piedāvāt padomei apspriešanai jaunas kandidatūras kluba ģenerālmenedžera un galvenā trenera amatam, sagatavot priekšlikumus efektīvai struktūras reorganizācijai un sagatavot plānu starpsezonas posmam.

Iepriekšējā darba vieta 47 gadus vecajam Skudram bija Čeļabinskas "Traktor" komandu, kuru viņš vadīja septiņus mēnešus un novembrī tika atbrīvots no amata.

Pirms tam viņš piecas sezonas vadīja Ņižnijnovgorodas "Torpedo", katru gadu vienībai sasniedzot Gagarina kausa izcīņu. Pirms kļūšanas par Ņižņijnovgorodas komandas galveno treneri Skudra bija Dmitrija Kvartaļnova palīgs Novosibirskas "Sibirj" un Čerepovecas "Severstaļ" vienībās.

Karjeras laikā vārtsargs Skudra pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999. gada sezona, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!